Hlavní obsah

Mönchengladbach - Hoffenheim 3:1Freiburg slaví první výhru, rozhodla penalta Daridy

Berlín
Aktualizováno

Explzeňský záložník Vladimír Darida vstřelil jediný gól utkání v Kolíně nad Rýnem, díky jeho penaltě Freiburg zvítězil 1:0. V přímém souboji o třetí místo Mönchengladbach porazil Hoffenheim 3:1. Borussia neprohrála již 17 zápasů v řadě, čímž vyrovnala klubový rekord ze sezony 1970/71.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Andre Hahn slaví gól proti Hoffenheimu, jeho Mönchengladbach vyhrál 3:1.

Článek

Darida rozhodl o premiérové výhře Freiburgu pět minut po změně stran, když ze značky pokutového kopu potrestal hraní rukou domácího Mërgima Mavraje. V této sezoně skóroval už potřetí.

Mönchengladbach porazil Hoffenheim

V Mönchengladbachu se jako první střelecky prosadil André Hahn, kterého ve 12. minutě našel přesným obloučkem Patrick Herrmann. Pro letní posilu domácích z Augsburgu nebyl problém trefit odkrytou branku. Hosté odpověděli po půlhodině hry, kdy se trefil Francouz Anthony Modeste. Ještě do přestávky si ale Borussia vzala vedení zpět. Hahn tentokrát oplatil centr spoluhráči a Herrmann z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Olivera Baumanna.

Ve druhém poločase pak opět Herrmann skóre uzavřel, když vrátil do branky vyražený pokus Havarda Nordtveita z přímého kopu. Hoffenheim utrpěl první porážku v sezoně a na svého přemožitele ztrácí tři body.

Jako první se střelecky prosadil André Hahn, kterého ve 12. minutě našel přesným obloučkem Patrick Herrmann. Pro letní posilu domácích z Augsburgu nebyl problém trefit odkrytou branku. Hosté odpověděli po půlhodině hry, kdy se trefil Francouz Anthony Modeste. Ještě do přestávky si ale Borussia vzala vedení zpět. Hahn tentokrát oplatil centr spoluhráči a Herrmann z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Olivera Baumanna.

Ve druhém poločase pak opět Herrmann skóre uzavřel, když vrátil do branky vyražený pokus Havarda Nordtveita z přímého kopu. Hoffenheim utrpěl první porážku v sezoně a na svého přemožitele ztrácí tři body.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Mönchengladbach - Hoffenheim 3:1 (32. a 52. Herrmann, 12. Hahn - 30. Modeste)
Kolín nad Rýnem - Freiburg 0:1 (50. Darida z pen.)
Paderborn - Hertha Berlín 3:1 (28. Bakalorz z pen., 52. Kachunga, 70. Meha - 41. Kalou)

Reklama

Související témata: