Hlavní obsah

Freiburg - Schalke 2:0Freiburg zvítězil podruhé za sebou, pomohl k tomu i Darida. Vyhrál také vedoucí Bayern

Berlín

Fotbalisté Freiburgu se záložníkem Vladimírem Daridou v sestavě se dočkali druhého vítězství v sezóně. Na triumf 1:0 nad Kolínem nad Rýnem dnes navázali výhrou 2:0 nad Schalke. První Bayernu Mnichov porazil i díky hattricku Thomase Müllera 4:0 Eintracht Frankfurt.

Článek

Freiburg, který čekal na bundesligové vítězství až do minulého desátého kola, se dostal do vedení díky zásahu Christiana Güntera z 22. minuty. Ke druhé trefě přispěl český reprezentant Darida, jehož centr odvrátila obrana gelsenkirchenského celku jen ke skórujícímu Jonathanu Schmidovi.

Suverénní Bayern si ve Frankfurtu pohlídal pohodové vítězství. Ve 23. minutě rozhodl po pohledné kombinaci spoluhráčů Müller, který ve druhém poločase dvěma rychlými trefami mezi 64. a 67. minutou uzavřel hattrick. Dotáhl se tak na čelo tabulky střelců se šesti brankami. Těsně před koncem upravil na konečných 4:0 Xherdan Shaqiri.

Podobně jako Freiburgu se začalo dařit i Brémám, které si připsaly druhé vítězství za sebou i celkově v bundeslize. V sestavě s českým obráncem Theodorem Gebre Selassiem dnes Werder vyhrál 2:0 nad Stuttgartem a posunul se mimo sestupové pozice.

Naopak na poslední místo tabulky se před svým nedělním utkáním s třetím Mönchengladbachem propadl účastník Ligy mistrů a před sezónou jeden ze spolufavoritů na titul Borussia Dortmund.

Hned šest branek za první poločas viděli fanoušci v zápase Hoffenheimu s Kolínem nad Rýnem. Domácí šli do vedení už ve druhé minutě, do 35. minuty ale soupeře pustili do náskoku 3:1. Ještě do přestávky vyrovnal dvěma trefami Roberto Firmino, po změně stran dal ale druhý gól v utkání i záložník Kolína Pawel Olkowski a rozhodl o vítězství hostů 4:3.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Augsburg - Paderborn 3:0 (7. a 47. Werner, 68. Callsen-Bracker)
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:4 (23., 64. a 67. Müller, 86. Shaqiri)
Freiburg - Schalke 2:0 (22. Günter, 68. Schmid)
Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 3:4 (39. a 45. Firmino, 2. Szalai - 5. a 83. Olkowski, 12. Lehmann, 35. Ujah)
Leverkusen - Mohuč 0:0
Brémy - Stuttgart 2:0 (30. Prödl, 57. Bartels)

Reklama

Související témata: