Hlavní obsah

Robben spasitel. Jeho trefa skolila Herthu

Jediný gól Arjena Robbena rozhodl o vítězství Bayernu v Berlíně. Vyprodaný Olympijský stadión ale viděl velké trápení soupeře v koncovce. Na podzim v bundeslize neporažený mnichovský fotbalový gigant ale suverénně vede soutěž a nikdo nepochybuje o jeho obhajobě.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Arjen Robben se raduje z gólu, který vstřelil na hřišti Herthy Berlín.

Článek

„V Berlíně jsme sehráli velmi těžký zápas. Na mužstvu se projevila únava z duelu Ligy mistrů v Manchesteru, kde jsme proti City hráli sedmdesát minut v oslabení. Tým však ukázal svoji sílu a charakter. To jsou vlastnosti, které nás dovedly k vítězství. První půle byla dobrá, měli jsme i další šance, ve druhé už to bylo o vůli," konstatoval kouč Josep Guardiola, jehož tým dokázal svého soupeře v prvním poločase přestřílet poměrem 10:0.

Německá média zdůraznila, že trio Robben, Ribéry, Müller rozebíralo berlínskou defenzívu a z druhé vlny rozděloval přihrávky Götze. Zápas rozhodla přesná střela levačkou nizozemského reprezentanta. „Výhru 1:0 bereme, sedí. Nehráli jsme dobře a ve druhé půli to bylo z naší strany vyloženě špatné. Ale máme tři body, a to je podstatné," citují Arjena Robbena klubové stránky.

Po prohře v Manchesteru, kdy udělali fatální hrubky Boateng a Alonso, panovalo v kabině napětí. „Nikdy nenesete prohru lehce a přemýšlíte o příčinách. Nic se ale nedělo. Řekli jsme si, co jsme v tu chvíli cítili. Bez emocí. Důležité je, že jsme ten nepovedený závěr z Manchesteru napravili, a o to cennější je fakt, že jsme v Berlíně vítězství vybojovali a museli jsme překonat sami sebe," odmítl neshody v týmu gólman Manuel Neuer.

Bayern hrál bez zraněného kapitána Lahma. Malou oslavičku si mohl dopřát záložník Ribéry, který nastoupil ke 185. bundesligovému utkání, což se předtím z francouzských fotbalistů povedlo pouze Delpierreovi.

Reklama