Hlavní obsah

Dortmund klesl až na dno, fanouškům dochází trpělivost. Klopp se však o místo nebojí

Dortmund

Na úvod letošní sezóny pokořili v Superpoháru rivaly z Bayernu Mnichov, v prestižní Champions League si zajistili s předstihem postup do jarních bojů. Ale v bundeslize se fotbalistům Borussie Dortmund krutě nedaří! Po víkendu poprvé po 29 letech klesli na poslední místo německé ligy. Fanoušci se bouří, trenér Jürgen Klopp přesto po nedělní prohře 0:2 s Frankfurtem prohlásil, že o práci u týmu, který dovedl ke dvěma titulům, se nebojí.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Sklopené hlavy, další prohra. Fotbalisté Dortmundu Matthias Ginter, Sven Bender a Marcel Schmelzer opouštějí hřiště.

Článek

„Mám za naši situaci zodpovědnost, ale dokud za mnou někdo nepřijde a řekne, že za mě má lepší náhradu, tak nemůžu odejít," citovala sedmačtyřicetiletého kouče agentura SID. „Kdybych věděl, že je to jenom o štěstí, které by se trenérskou změnou vrátilo, tak klidně odejdu. Ale tak jednoduché to není," dodal.

Dortmund si proti Frankfurtu připsal osmou porážku v sezóně, ve třinácti odehraných kolech jen třikrát zvítězil a dvakrát remizoval. „Byl to další zápas, který si můžeme dát do naší sbírky kuriozit," přidal Klopp v narážce na druhý inkasovaný gól, který padl po nedorozumění obránce Matthiase Gintera a brankáře Romana Weidenfellera. „Soupeř nemusí udělat skoro nic a dá gól, zatímco my se na všechno hrozně nadřeme a odměna žádná," přidal.

Hráči viděli dokonce i zdvižené prostředníčky

Fanouškům, kteří ještě minulý týden oslavovali svůj tým i po prohře 0:2 s Arsenalem v Lize mistrů, už ale dochází trpělivost. Z hlediště se na fotbalisty Borussie po prohře s Franfurtem snesl ze sektoru příznivců hostí pískot, urážky, někteří podle deníku Bild počastovali své idoly dokonce urážlivě zdviženým prostředníčkem.

„Můj Bože, podívejte na tabulku!" zní nářek jednoho z fanoušků BVB v diskuzním fóru na transfermarkt.de. „Že na hráče pískáme? NIC jiného si nezaslouží! Tečka!!!" dodává další rozezleně. Jistí zlomyslníci dokonce založili na internetu stránku, jež odpočítává dny, hodiny, minuty a vteřiny, které podle nich Borussii zbývají v nejvyšší soutěži.

„Chápu, že na nás fanoušci pískají, ale udělali jsme pro výhru maximum. Chtěli jsme naši situaci otočit, ale nepovedlo se a musíme pracovat dál," reagoval kouč, kterého podpořil i sportovní ředitel klubu Michael Zorc. „Jsme na 100 procent přesvědčení, že Jürgen nás z neutěšené situace dokáže dostat," uvedl.

Sestoupí fotbalisté Dortmundu z bundesligy?
Ano
8 %
Ne
92 %
Celkem hlasovalo 8993 čtenářů.

Reklama

Související témata: