Hlavní obsah

Paderborn - Freiburg 1:1Darida proměnil penaltu, výhru ale neslavil. Ribéry zařídil Bayernu tři body

Berlín
Aktualizováno

Český fotbalový záložník ve službách Freiburgu Vladimír Darida proměnil penaltu v utkání 14. kola bundesligy v Paderbornu, jeho tým remizoval 1:1. Ve šlágru kola vedoucí Bayern Mnichov vyhrál nad Leverkusenem 1:0 a zůstal v německé lize neporažen. Svou jubilejní 100. brankou za mnichovský celek rozhodl Franck Ribéry. Druhý Wolfsburg zvítězil v Hannoveru 3:1, na třetí místo se posunul Augsburg, který otočil zápas v Kolíně a vyhrál 2:1. Schalke zvítězilo ve Stuttgartu 4:0 zásluhou střelecky disponovaného útočníka Maxima Choupo-Motinga, jenž zaznamenal hattrick.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Útočník Schalke Eric Maxim Choupo-Moting (vpravo) slaví se spoluhráčem Romanem Neustädterem gól na hřišti Stuttgartu.

Článek

V 18. minutě fauloval kapitán Paderbornu Hünemeier v pokutovém území Klause a úspěšnou exekucí penalty si Darida připsal pátou trefu v sezóně. O tři body připravil Freiburg až v 89. minutě Elias Kachunga, který si na hranici pokutového území položil brankáře Bürkiho a následně z úhlu s přehledem zakončil. Darida v utkání obdržel také žlutou kartu. Jeho spoluhráč Pavel Krmaš odehrál 84 minut.

V Mnichově rozhodl Ribéry

V Mnichově se ve 3. minutě Leverkusen dostal do velké šance, Bellarabi už poslal míč za Neuerova záda, na poslední chvíli před brankovou čárou ale zasáhl obránce Bernat. Gól padl až v 51. minutě, ve vápně se k míči dostal Alonso a hlavou přesně nahrál Ribérymu. Pojistit vítězství Bayernu druhou brankou mohl o osm minut později Lewandowski, netrefil však z blízkosti branku.

Wolfsburg potvrdil v Hannoveru formu a zvítězil 3:1, z posledních devíti ligových duelů hned osm vyhrál. Už ve čtvrté minutě se Vlci dostali do přečíslení dva na brankáře a Kevin de Bruyne chladnokrevně zakončil za Zielerova záda. Na konci poločasu sice hlavou srovnal po přesném Briandově centru Joselu, dolnosaské derby ale přesto nakonec ovládl druhý tým bundesligy zásluhou střídajících Base Dosta a Maximiliana Arnolda. Na všechny trefy svého týmu přihrál chorvatský reprezentant Ivan Perišič.

Hloušek porážce Stuttgartu nezabránil

Stuttgartu se první utkání před vlastními fanoušky s koučem Huubem Stevensem nezdařilo, se Schalke prohrál jednoznačně 0:4. Celek z Gelsenkirchenu se do vedení dostal hned v první minutě zásluhou Maxima Choupo-Motinga. Kamerunský útočník v zápase nakonec zkompletoval hattrick, ke kterému výraznou měrou přispěl Tranquillo Barnetta, jenž si u všech tří gólů připsal asistenci. Adam Hloušek odehrál za Stuttgart, který poprvé ve své bundesligové historii prohrál tři domácí zápasy v řadě bez vstřeleného gólu, celé utkání.

Kolín nad Rýnem byl od začátku utkání s Augsburgem střelecky aktivnější a svůj tlak využil ve 13. minutě. Olkowského centr si před sebe sklepl Anthony Ujah a nejlepší střelec týmu otevřel skóre. Bavorský celek duel ale dokázal otočit. Nikola Djurdjič vyrovnal svým premiérovým gólem v dresu Augsburgu a v 90. minutě dokonal obrat Alexander Esswein. Tomáš Kalas, jenž v Kolíně hostuje z londýnské Chelsea, utkání nesledoval ani z lavičky.

Mönchengladbach poprvé po třech ligových porážkách zvítězil, Herthu Berlín porazil 3:2.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Hannover - Wolfsburg 1:3 (45.+1 Joselu - 4. De Bruyne, 69. Dost, 85. Arnold)
Kolín nad Rýnem - Augsburg 1:2 (13. Ujah - 53. Djurdjič, 90. Esswein)
Mönchengladbach - Hertha Berlín 3:2 (9. Jantschke, 53. Raffael, 83. Hazard - 45. Schieber, 90.+2 Kalou z pen.)
Paderborn - Freiburg 1:1 (89. Kachunga - 18. Darida z pen.)
Stuttgart - Schalke 0:4 (1., 21. a 61. Choupo-Moting, 10. Meyer)
Bayern Mnichov - Leverkusen 1:0 (51. Ribéry)

Reklama

Související témata: