Hlavní obsah

Leverkusen - Mönchengladbach 1:1Leverkusen remizoval v souboji o třetí místo s Mönchengladbachem

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu remizovali v souboji o třetí místo v německé lize s Mönchengladbachem 1:1. Nerozhodný výsledek pomohl oběma týmům k posunu tabulkou na třetí, respektive čtvrté místo před Augsburg.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Leverkusenský Wendell (vpravo) v souboji s Christopherem Kramerem z Borussie Mönchengladbach.

Článek

Bayer v domovské BayAreně vedl po pohledném gólu tureckého útočníka Hakana Calhanoglua zpoza velkého vápna. Pět minut před přestávkou však srovnal na konečných 1:1 po rohovém kopu nizozemský stoper Borussie Roel Brouwers.

Leverkusen jako jeden ze tří týmů v bundeslize dál drží domácí neporazitelnost, zároveň ale na svém hřišti již počtvrté remizoval.

Příležitost odskočit Leverkusenu s Mönchengladbachem nevyužil druhý Wolfsburg, když doma remizoval rovněž 1:1 s Paderbornem. Vlci vedli po vlastní brance španělského záložníka Rafy, za hosty ale z pokutového kopu vyrovnal Alban Meha.

Na ztrátách nejbližších pronásledovatelů nejvíc vydělal suverénní obhájce titulu Bayern Mnichov, jehož náskok v čele tabulky se zvýšil na devět bodů před Wolfsburgem. Duo Leverkusen, Mönchengladbach jsou o dalších šest bodů zpátky.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Leverkusen - Mönchengladbach 1:1 (18. Calhanoglu - 40. Brouwers)
Wolfsburg - Paderborn 1:1 (17. vlastní Rafa - 51. Meha z pen.).

Reklama

Související témata: