Hlavní obsah

Hloušek se opět zachraňuje, sestup Stuttgartu si však nepřipouští

Stuttgart

Český fotbalista Adam Hloušek po minulé sezoně sestoupil s Norimberkem do druhé německé ligy a po letním přestupu do Stuttgartu věřil, že se vyhne boji o záchranu. Jenže i bundesligový mistr z roku 2007 na podzim tápe a patří mu až poslední místo tabulky. Pětadvacetiletý krajní záložník či bek doufá ve zlepšení a vůbec si nepřipouští druhý pád z nejvyšší soutěže za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Stuttgartu Adam Hloušek.

Článek

"S Norimberkem jsme na podzim ani jednou nevyhráli a sbírali body jen za šňůru remíz. V úvodu jara jsme naopak jeli na vítězné vlně, která ale brzy skončila a postupně jsme se propadali níž a níž, až z toho byl sestup do druhé bundesligy," připomněl Hloušek na svých internetových stránkách.

"I když to navenek vypadá letos podobně, srovnávání se Stuttgartem si vůbec nepřipouštím, protože kvalita hráčského kádru je mnohem vyšší a doufám, že se to dříve nebo později už konečně projeví a potvrdí," doplnil šestinásobný reprezentant.

Kvůli zranění zmeškal úvod tohoto ročníku, ale od konce listopadu ho začal do zahajovací jedenáctky stavět bývalý kouč Stuttgartu Armin Veh i jeho nástupce Huub Stevens. "V prekérní situaci, ve které se nyní nacházíme, mě může těšit jediná věc - že zase pravidelně hraju v základní sestavě," konstatoval Hloušek.

Dočkal se nového postu

Na podzim dosud zasáhl do sedmi zápasů, ale gólu v novém dresu se ještě nedočkal. "Trenér mě posunul z levého obránce na záložníka, což je post, který mi víc vyhovuje. Mám ještě za sebou jednoho spoluhráče, který mě zezadu jistí - japonského obránce Sakaie. Mohu se proto mnohem víc zapojovat do našich ofenzivních akcí a nabíhat si třeba od postranní čáry i na hrot útoku," popsal Hloušek svou roli pod Nizozemcem Stevensem.

Stuttgart čekají poslední dvě bundesligová utkání v tomto roce. VfB ztrácí po 15 odehraných kolech jediný bod na nesestupové pozice a dnes se představí v Hamburku. "Bodové rozdíly jsou minimální a často o pořadí rozhoduje jen skóre. Potřebujeme v úterý večer si odvézt domů alespoň bod, i když tři za výhru by byly pochopitelně ještě lepší," uvedl bývalý hráč Jablonce nebo pražské Slavie.

"V sobotním posledním zápase doma s nováčkem Paderbornem pak musíme každopádně vyhrát, jiná alternativa pro naše trochu klidnější přezimování prostě neexistuje," dodal Hloušek.

Reklama

Související témata: