Hlavní obsah

Je Jarolím v Hamburku slavnější než Keegan?! Český záložník konkuruje legendám

Hamburk

Pocta je slabé slovo. Německý Bild spustil na svých stránkách anketu, kdo je v historii fotbalového Hamburku největší hvězdou všech dob. V nominaci 25 nejslavnějších hráčů klubu nechybí ani David Jarolím. Český záložník, který ukončil kariéru loni v létě, konkuruje takovým jménům, jako jsou Kevin Keegan, Uwe Seeler, Manfred Kaltz či Felix Magath! Může dostat hlas i od vás, anketa potrvá až do 6. ledna.

Foto: Profimedia.cz

David Jarolím v dresu Hamburku.

Článek

Ctihodný HSV funguje již 127 let a v bundeslize účinkuje 51 let. Žádný jiný německý klub se takovou historií pochlubit nemůže.

O to většího vyznamenání se Davidu Jarolímovi (35) dostalo, když ho Němci zařadili po bok legendám. Vždyť jak Bild připomíná, hvězdy jako Uwe Seeler, Manfred Kaltz či Felix Magath psaly historii fotbalové epochy. Jupp Posipal se stal mistrem světa a Angličan Kevin Keegan zase nejlepším fotbalistou Evropy...

Podle Bildu je Jarolím dokonalým příkladem fotbalového profesionála. A nikdo z nedávné minulosti neodehrál v dresu HSV více bundesligových zápasů (257).

Jarolím uzavřel svou kariéru ze zdravotních důvodů v barvách Mladé Boleslavi, kde se sešel se svým otcem, trenérem Karlem Jarolímem. V Hamburku David působil v letech 2003 - 2012 a v přístavním městě si získal srdce fanoušků. Důkazem je také chystaná velkolepá rozlučka s českým internacionálem, na kterou mají v březnu dorazit borci jako Zé Roberto, Sergej Barbarez, Émile Mpenza, Nigel de Jong či Ivica Olič.

„Zápas bude poctou pro muže, který je jedinečný a byl příkladem všem v HSV," avizoval ředitel klubu Dietmar Beiersdorfer.

Top 25 hráčů HSV, pro něž lze hlasovat:
Otto „Tull“ Harder (†64)
Josef „Jupp“ Posipal (†69)
Jochen Meinke (84)
Uwe Seeler (78)
Gert „Charly“ Dorfel (75)
Horst Schnoor (80)
Willi Schulz (76)
Peter „Eiche“ Nogly (67)
Georg Volkert (69)
Rudolf Kargus (62)
Kevin Keegan (63)
Manfred Kaltz (61)
Felix Magath (61)
Horst Hrubesch (63)
Ditmar Jakobs (61)
Uli Stein (60)
Thomas von Heesen (53)
Thomas Doll (48)
Karsten Bäron (41)
Hasan Salihamidžić (38)
Rodolfo Cardoso (46)
Sergej Barbarez (43)
Mehdi Mahdavikia (37)
David Jarolím (35)
Rafael van der Vaart (31)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články