Hlavní obsah

Wolfsburg - Bayern 4:1Šok v bundeslize. Wolfsburg v předehrávce deklasoval Bayern!

Wolfsburg

Úvodní zápas jarní části bundesligy měl velmi nečekaný průběh. V tabulce druhý Wolfsburg sestřelil v předehrávce 18. kola před vlastními fanoušky vedoucí Bayern Mnichov čtyřmi góly a připravil úřadujícímu mistrovi vůbec první porážku v probíhající sezóně německé nejvyšší soutěže. Na triumfu Vlků 4:1 se dvěma zásahy podíleli Bas Dost a Kevin De Bruyne, čestný úspěch hostů zaznamenal Juan Bernat. Domácí stáhli náskok bavorského klubu v čele tabulky na osm bodů.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Záložník Wolfsburgu Kevin De Bruyne (vlevo) slaví se spoluhráčem Ivanem Perišičem gól proti Bayernu v utkání 18. kola bundesligy.

Článek
Fotogalerie

Pokud by Bayern na hřišti svého hlavního rivala zvítězil, vedl by bundesligu již o čtrnáct bodů a pomalu chystat mistrovské oslavy. Jenže Wolfsburg boj o titul zdramatizoval.

Wolfsburg už před utkáním prohlašoval, že hodlá utkání vyhrát a tři body věnovat zesnulému spoluhráči Bernardu Malandovi, který během zimní přestávky zahynul při autonehodě. Kvůli tomu fotbalisté obou týmů nastoupili s černými páskami na rukou. Domácí za svým cílem vykročili už ve 4. minutě. Bayern chyboval při kombinaci, fotbalisté Wolfsburgu precizně zahráli rychlý protiútok, na jehož konci byl Dost, který umístěnou střelou k tyči nedal brankáři Manuelu Neuerovi šanci.

Bayern si poté vytvořil převahu a tradičně dlouho držel míč, ale v nastavení první půle přišel druhý domácí úder. Wolfsburg měl výhodu přímého volného kopu, po kterém se míč odrazil k Dostovi a ten předvedl další dokonale umístěnou střelu. Z hranice pokutového území se trefil přesně do horního rohu branky a Neuer se mohl za míčem znovu jen ohlédnout.

De Bruyne zpečetil výhru Vlků

Po změně stran pak Wolfsburg znovu ničil protivníka rychlými protiútoky. Nejprve se De Bruyne na polovině hřiště vyhnul ofsajdu a běžel 50 metrů sám na Neuera, kterého překonal potřetí.

Bayern záhy snížil zásluhou Juana Bernata, kterému po nevydařené kličce domácí obrana smolně vrátila míč a španělský bek zamířil do odkryté branky. Jenže vzápětí dobrou střelu Robbena zlikvidoval brankář Benaglio a poté De Bruyne předvedl další výtečný brejk. Pohrál si se stoperem Dantem a čtvrtou brankou definitivně rozhodl.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Wolfsburg - Bayern Mnichov 4:1 (4. a 45.+2 Dost, 53. a 73. De Bruyne - 55. Bernat)
Který tým vyhraje letos bundesligu?
Bayern
85,6 %
Wolfsburg
9,8 %
Leverkusen
1,6 %
jiný tým
3 %
Celkem hlasovalo 10473 čtenářů.

Reklama

Související témata: