Hlavní obsah

Kadlece neberou ve Frankfurtu do party. V klubu ale zůstává

Frankfurt nad Mohanem/Praha

Dvaadvacetiletý fotbalista Václav Kadlec zůstane minimálně na jaře v Eintrachtu Frankfurt. Rozhodlo o tom klubové představenstvo. Trenér Thomas Schaaf s ním počítá jako se třetím útočníkem za dvojicí Seferovič-Meier. Český útočník má stále problémy s jazykem, jinak však své povinnosti podle kouče plní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec na srazu české fotbalové reprezentace.

Článek

Zájem o českého reprezentanta měly Paderborn, Hamburk, Kaiserslautern, ale také FC Janov, na hostování ho chtěla i Sparta.

„Odchod Kadlece do bundesligy nebo druhé nejvyšší soutěže nepřichází v úvahu. Nemáme také zájem na hostování. Pokud budeme o jeho odchodu v letním přestupním termínu jednat, pak o přestupu," vzkázalo všem zájemcům představenstvo Eintrachtu.

Za Kadlece Frankfurt zaplatil Spartě 3,5 miliónu eur. Paderborn, který byl v zimě největším uchazečem o českého mladíka, nabídl za hostování do konce sezóny jeden milión. Součástí dohody měla být i opce pro případný přestup.

Schaaf: Když nastoupí, odevzdá maximum

Kadlec na podzim odehrál ve čtyřech zápasech jen 117 minut a dal jeden gól.

„V přípravě vypadal velmi dobře. Má v sobě cosi, co není na první pohled vidět, ale potvrzuje to jeho kvalitu. Určitě je to perspektivní hráč, ale musí na sobě dál pracovat a především se víc integrovat. Stojí až příliš mimo kolektiv," cituje kouče Thomase Schaafa deník Frankfurter Rundschau. Trenér prý narážel na to, že Kadlec dosud svou němčinu nezvládl dostat na požadovanou úroveň. V tom vidí hráčův problém i německá média.

Kadlec nebyl v sobotním zápase ve Freiburgu ani na lavičce a Frankfurt tam prohrál 1:4. Samotný hráč má prý zájem v Eintrachtu zůstat, ale chce víc hrát. Podle trenéra slíbil, že na sobě po všech stranách hodně zapracuje a o místo v sestavě bude bojovat.

„Jeho přístup k povinnostem je jinak v pořádku. Nejsou s ním problémy. Když nastoupí, odevzdává maximum," konstatoval kouč.

Reklama