Hlavní obsah

Darida se po výhře a proměněné penaltě podivoval, kolik jich vlastně Freiburg kope

Freiburg

Že minule penaltu zahodil? Pro reprezentačního záložníka Vladimíra Daridu žádný problém. V sobotním duelu bundesligy s Frankfurtem v sobě našel za stavu 0:1 dostatek kuráže a pokutový kop s přehledem proměnil. Odstartoval tím smrtící obrat fotbalistů Freiburgu, kteří nakonec zvítězili 4:1. Byla to Daridova pátá proměněná penalta v sezóně. „Neuvažoval jsem, že bych na ni nešel,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: scfreiburg.com

Vladimír Darida (vlevo) slaví společně se svým spoluhráčem Felixem Klausem proměněnou penaltu v utkání proti Frankfurtu. Vpravo je Nils Petersen.

Článek

Nehlodaly ve vás po pochyby, když vám v prosinci lapil penaltu brankář Hamburku Jaroslav Drobný?

Domlouvali jsme se se spoluhráčem Mehmedim. Ptal se mě, jestli ji chci kopnout, odpověděl jsem, že jo, takže to bylo celkem jednoduché. Věděl jsem, co chci udělat, nepřemýšlel jsem nad tím, co bylo. Navíc, Jarda tehdy tvrdil, že si nechal stáhnout všechny moje penalty, jenže já na poslední chvíli změnil úmysl, takže nevím, co studoval. (směje se) Teď jsem byl pevně rozhodnutý, kam vystřelím.

Nesledoval jste gólmana?

Naznačil jsem střelu nártem na jednu stranu, vypálil jsem placírkou na opačnou. Myslel jsem však, že po tom Hamburku se do penalty bude Mehmedi víc tlačit, neboť je dřív kopal on.

Definitivně je z vás tedy penaltový specialista Freiburgu? V sezóně jste zahrával už šestou.

To nechci tvrdit, spíš mi přijde neuvěřitelné, kolik jich kopeme. Sedm za osmnáct zápasů je docela dost, skoro každý druhý máme penaltu. Ale všechno to jsou od soupeřů jasné fauly, leckdy hloupé.

Freiburg se odpoutal z poslední příčky, je to pro tým menší psychologický moment?

Malé povzbuzení to je, ale opravdu jen malé. (usměje se) Dole jsme nasázení kolem bodu, něco se nepovede, můžeme tam být zase zpátky. Jak se říká, jedna vlaštovka jaro nedělá.

Na výhru to zprvu nevypadalo, v poločase jste prohrávali...

Začátek nebyl jednoduchý, dostali jsme gól z první standardky po pár vteřinách, chvíli jsme se z toho dostávali. V poločase jsme si řekli, že musí každý z nás plnit to, co má. Vlétli jsme na ně a dali čtyři góly. Jsme moc rádi, že jsme do jarní části vstoupili úspěšně a že jsme konečně vyhráli i doma.

Reklama

Související témata: