Hlavní obsah

Augsburg - Hoffenheim 3:1Augsburg poskočil po výhře v německé lize na páté místo

Brémy
Aktualizováno

Fotbalisté Augsburgu porazili v utkání 18. kola německé ligy Hoffenheim 3:1 a jsou na pátém místě o skóre za Schalke a Mönchengladbachem. Brémy s českým reprezentantem Theodorem Gebre Selassiem v sestavě porazily Herthu Berlín 2:0, obě branky vstřelil argentinský útočník Franco di Santo.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Záložník Augsburgu Alexander Esswein (vlevo) v souboji se středopolařem Hoffenheimu Pirminem Schweglerem v utkání 18. kola bundesligy.

Článek

V posledních šesti minutách prvního poločasu zápasu Augsburgu s Hoffenheimem, který se hrál za vydatného sněžení, padly tři branky. Skóre otevřel po Hojbjergově centru hlavou Altintop, na kterého navázal z přímého kopu pátou trefou v sezóně Werner.

Hoffenheim ale dokázal v poslední minutě snížit, popáté v tomto ročníku bundesligy se trefil také Firmino. Hosté však vyrovnat nedokázali a v nastavení naopak upevnil vítězství bavorského celku Bobadilla.

Brémy začaly jarní část bundesligy velmi aktivně, berlínského soupeře přestřílely poměrem 19:3. Dva z těchto pokusů proměnil Di Santo, jenž má v sezóně na kontě už osm branek. Brémy se ve vyrovnané tabulce posunuly na 12. místo, Hertha je patnáctá o bod nad sestupovým pásmem.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Brémy - Hertha Berlín 2:0 (43. a 69. Di Santo)
Augsburg - Hoffenheim 3:1 (39. Altintop, 42. Werner, 90.+3 Bobadilla - 45. Firmino)

Reklama

Související témata: