Hlavní obsah

Místo 30 miliónů eur dvojnásobek? Schürrleho přestup může zhatit vysoké odstupné

Wolfsburg/Londýn

Ještě koncem týdne to vypadalo jako hotová věc, jenže teď je přestup německého fotbalisty André Schürrleho z Chelsea do Wolfsburgu ve hvězdách. Čtyřiadvacetiletý mistr světa měl zamířit do města automobilů původně za 30 miliónů eur (832 miliónů korun), jenže deník Bild se vytasil s informací, že konečná suma se může celkem vyšplhat až na astronomických 66 miliónů eur (1,8 miliardy korun). Přestupové období v západoevropských ligách přitom končí dnes o půlnoci.

Foto: Profimedia.cz

Komplikuje přestup André Schürrleho do Wolfsburgu vysoké odstupné?

Článek

Vlci, kteří se letos usadili v popředí bundesligové tabulky a v pátek dokonce zničili mistrovský Bayern 4:1, usilují o Schürrleho služby už od začátku ledna. Jenže jak se zdá, dokončit transfer ofenzivního záložníka či útočníka z takového velkoklubu, jako je Chelsea, není nic snadného.

"Je to jen o penězích. Ještě máme čas a věřím, že přestup dotáhneme," citoval německý list sportovního ředitele Wolfsburgu Klause Allofse.

Londýňané přivedli Schürrleho v roce 2013 za 610 miliónů korun z Leverkusenu, čtyřiadvacetiletý fotbalista se však neprosadil do prvního týmu Blues a hledá větší zápasové vytížení. Schürrle touží po návratu do vlasti, přesun do VfL však brzdí vysoké finanční požadavky.

Kromě výkupní klauzule, která údajně činí 32 miliónů eur, jsou tu další a nemalé dodatky. Agent německého fotbalisty požaduje za přestup další dva milióny, Chelsea může obdržet dalších 5 miliónů eur v případě, že Schürrle odehraje stanovený počet ligových zápasů. Wolfsburg by v neposlední řadě musel hráči platit zhruba 6 miliónů eur ročně až do roku 2019, takže celková suma by se dostala na 66 miliónů eur. A to stojí za úvahu.

Reklama

Související témata: