Hlavní obsah

Bayern - Schalke 1:1Bayern i v oslabení remizoval se Schalke, Neuer lapil penaltu! Wolfsburg zaváhání favorita nevyužil

Fotbalisté Bayernu Mnichov po páteční vysoké prohře s Wolfsburgem (1:4) nevyhráli ani ve druhém utkání jarní části bundesligy. V 19. kole soutěže remizovali 1:1 se Schalke i v oslabení poté, co byl v 17. minutě vyloučen Jérome Boateng, ale na prvním místě tabulky přesto stále mají osmibodový náskok. Druhý Wolfsburg totiž hrál ve Frankfurtu rovněž 1:1.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Arjen Robben z Bayernu Mnichov se raduje z trefy, kterou otevřel bundesligový duel se Schalke.

Článek

Bayern hrál v deseti po Boatengově faulu, rozhodčí navíc nařídil penaltu, avšak s pokusem Erica Maxima Choupo-Motinga si brankář Manuel Neuer poradil. Domácí byli i v oslabení lepší a po přestávce protlačil míč do branky střídající Robert Lewandowski, ale sudí gól neuznal. Po následném rohovém kopu šel už ale bavorský celek do vedení, když se hlavou trefil Arjen Robben. O chvíli později ale srovnal Höwedes.

Obhájce titulu ztráta nakonec mrzet nemusela, protože na plno nebodoval ani Wolfsburg. Druhý tým tabulky, který na úvod jara deklasoval Bayern, zachránil remízu ve Frankfurtu až dvě minuty před koncem díky brance Kevina De Bruyneho. Domácí před tím poslal do vedení Stefan Aigner, český útočník Václav Kadlec zůstal jen mezi náhradníky.

Zaváhání Wolfsburgu využil Mönchengladbach a po výhře 1:0 nad Freiburgem, kterou zařídil ve 23. minutě Patrick Hermann, snížil ztrátu na třetím místě na pět bodů. Za poražené odehrál celý zápas záložník Vladimír Darida.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Bayern Mnichov - Schalke 1:1 (67. Robben - 72. Höwedes)
Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 1:1 (58. Aigner - 88. De Bruyne)
Hannover - Mohuč 1:1 (26. Bryand - 77. Soto)
Mönchengladbach - Freiburg 1:0 (23. Hermann).

Reklama

Související témata: