Hlavní obsah

Paderborn - Hamburk 0:3Drobný gól nepustil a HSV slavil cennou výhru. Dortmund se dál trápí

Dortmund

Fotbalisté Hamburku unikli v německé nejvyšší soutěži minimálně do soboty ze sestupového pásma. HSV vyhrál v rámci 19. kola na půdě Paderbornu 3:0 i zásluhou českého brankáře Jaroslava Drobného, který vychytal sedmou nulu v ligové sezóně. Petr Jiráček odehrál za hosty devětapadesát minut. Radost měl i Theodor Gebre Selassie, jehož Brémy zvítězily v Hoffenheimu 2:1. Dortmund se ani ve druhém zápase jarní části bundesligy nedočkal výhry. Borussia podlehla doma Augsburgu 0:1 a nadále zůstává na samém chvostu tabulky.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Záložník Augsburgu Raúl Bobadilla slaví gól na hřišti Borussie Dortmund v utkání 19. kola bundesligy.

Článek
Fotogalerie

Hamburk s Drobným v bráně přerušil v bundeslize čtyřzápasovou sérii bez výhry. Jiráček hrál téměř hodinu, poté jej nahradil chilský reprezentant Marcelo Diaz. Paderborn neodčinil poslední debakl z Mohuče (0:5) a klesl v tabulce na 14. místo. Od sestupové příčky ho dělí jen bod.

Tři body mohl slavit i další český hráč Theodor Gebre Selassie. Jeho Brémy uspěly v Hoffenheimu a po třetí výhře za sebou poskočil na jedenácté místo. Bývalý liberecký zadák strávil na trávníku celých devadesát minut.

V základní jedenáctce Stuttgartu nechyběl na levém kraji obrany Adam Hloušek a jeho celek si odvezl z Kolína nad Rýnem bod za bezbrankovou remízu.

Borussia nestačila na Augsburg

Borussia Dortmund prohrála před vlastními fanoušky s Augsburgem a zkomplikovala si boj o záchranu. Německý šampión z let 2011 a 2012 je v tabulce stále poslední, přičemž na předposlední Herthu ztrácí dva body. Rozhodující gól padl začátkem druhé půle, kdy se z dorážky trefil Raúl Bobadilla.

Dortmundu svitla naděje ve 64. minutě, kdy byl vyloučen hostující Janker, jenže celek z Vestfálska odehrál přesilovku v obrovské křeči a šance měl až v samém závěru. Borussia z posledních pěti kol vydolovala jen dva body a přes 80 tisíc diváků vyprovodilo své hráče do šaten ohlušujícím pískotem a nadávkami.

Augsburg je po třetí výhře v řadě čtvrtý a za třetím Mönchengladbachem zaostává jen vinou horšího skóre. O další bod zpět je Leverkusen, který zvítězil na půdě Herthy Berlín 1:0.

19. kolo německé fotbalové ligy:
Paderborn - Hamburk 0:3 (2. Van der Vaart z pen., 72. Jansen, 90.+1 Stieber)
Kolín nad Rýnem - Stuttgart 0:0
Dortmund - Augsburg 0:1 (50. Bobadilla)
Hoffenheim - Brémy 1:2 (34. Bičakčič - 8. Di Santo, 52. Bargfrede)
Hertha Berlín - Leverkusen 0:1 (49. Kiessling)

Reklama