Hlavní obsah

Dortmund přihodil milióny. Na bílé triko královského klubu klenot Borussie zapomene

Dortmund/Praha

Na hřišti se zatím střídavě úspěšně perou o záchranu, do úspěšného konce ovšem už dovedli úsilí o to, aby jim zůstal klenot sestavy - Marco Reus. Fotbalová Borussia Dortmund svedla vítězný souboj! I když se po opakovaných zraněních Reusovi nedařilo, jak by si asi i on sám představoval, byl stále středem zájmu. Německá média ale už od víkendu zřetelně signalizovala, že Reus pod tíhou nejen hmotných argumentů setrvá ve žlutočerných barvách. Dnes to bylo potvrzeno, německý reprezentant prodloužil smlouvu do roku 2019.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Marco Reus v neobvyklé pozici v souboji s Christophem Jankerem z Augsburgu.

Článek
Fotogalerie

"Máme před sebou hodně práce a já jsem připraven pomoci," uvedl Reus, miláček dortmundských fanoušků.

Zdálo se přitom, že bílý dres Realu Madrid a místo v šatně po boku Cristiana Ronalda pro něj bude od příští sezóny hmatatelnou realitou. Vábení klubu, v němž vyrůstal, ale zesílilo.

Ročně deset miliónů eur! Suverénně nejvíce má podle německých médií brát z hráčů Borussie, v níž už nyní byl záložník na špici, co se týče příjmů. Podle odhadů bral 4 milióny eur, což je ovšem výrazně méně než mají třeba esa Bayernu. Hráči žlutočerných jsou tak snadným soustem pro mnichovského giganta, pokud si vzpomene, že zaloví v konkurenčním rybníku. Nemluvě o madridském královském klubu, který měl zájem a nabízel roční plat údajně až 20 miliónů eur (Ronaldo má podle odhadů 42 miliónů eur). Reuse ale kupříkladu chtěl i Arsenal.

Pryč je nízká výstupní klauzule

Ale v případě pětadvacetiletého ofenzivního středopolaře vše nabralo jiný směr. Smlouva navíc je podle všeho uzavřena bez klauzulí, které by případně měly umožnit vykoupení hráče. Platí i pro druhou ligu, pokud by tam Borussia spadla.

Celá záležitost se měla dořešit do konce února, obě strany to ale učinily rychleji a minulostí je Reusova smlouva do roku 2017 s výstupní sumou 25 miliónů eur. Tržní hodnota hráče je nyní mnohem vyšší.

"Nedali jsme na fámy, věděli jsme, že je šance, aby Marco zůstal," poznamenal na klubových stránkách klubový ředitel Hans Joachim Watzke.

"Může utvářet klubovou éru jako kdysi Uwe Seeler v Hamburku nebo Steven Gerrard v Liverpoolu. Že se takhle rozhodl takřka uprostřed naší krize, je známkou jeho vysoké identifikace s Borussií," byl ředitel potěšen, že Reus coby dortmundský rodák zůstane v klubu, v němž působil od mládežnických kategorií, ale prosazoval se poněkud komplikovaně. V dorosteneckém věku si odskočil do Ahlenu a pak ještě do Mönchengladbachu.

"V Dortmundu jsem se narodil a Borussia je prostě můj klub. Těším se na úspěšnou budoucnost tohoto týmu i podporu fantastických fanoušků," dodal po podpisu nové smlouvy sám Reus.

Reklama

Související témata: