Hlavní obsah

Brutální zákrok! Kung-fu na fotbalový trávník nepatří

Belek

Divoký závěr mělo přátelské (!) utkání mezi týmy Offenbacher Kickers a Viktorie Berlín na soustředění v tureckém Beleku. V nastaveném čase za stavu 2:2 si berlínský Stephan Brehmer brutálně vyšlápl na Robina Scheua a srazil soupeře na trávník. Rozhodčí ani na okamžik nezaváhal a hříšníka vyloučil, bezohledný faul ale navíc rozpoutal strkanici mezi hráči.

Brutální faul v přátelském utkání

 
Článek

De Jongův faul na Xabiho Alonsa

„To bylo kung-fu, brutální zákrok," čílil se po utkání Rico Schmitt, trenér Kickers. Brehmer šel skutečně do souboje s nataženou nohou, bez zjevné snahy hrát míč a soupeře naplno zasáhl do oblasti žaludku.

Exces fotbalisty Viktorie Berlín připomněl scénu z finálového duelu světového šampionátu v roce 2010 v Jihoafrické republice, v němž nizozemský záložník Nigel de Jong obdobně nevybíravým způsobem zajel do Xabiho Alonsa ze Španělska (viz přiložené video). Zatímco De Jong si vysloužil jen žlutou kartu, v Brehmerově případě byl sudí nekompromisní: červená!

„Oba týmy pojaly přípravu velmi intenzivně, ale nebyl důvod, aby se utkání takhle zvrhlo. Fotbal je kontaktní sport, ale nepleťme si ho s bojovými uměními. To je úplně jiná disciplína," dodal Schmitt.

Reklama