Hlavní obsah

Bayern - Hamburk 8:0Drobný a spol. na kolenou! HSV dostal na Bayernu pořádný výprask

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Hamburku nejezdí do mnichovské Allianz Areny rádi. Před dvěma lety zde utrpěli potupný debakl 2:9 a pořádný příděl si odvezli i dnes. Český brankář Jaroslav Drobný musel hned osmkrát lovit míč ze sítě, jeho tým utrpěl debakl 0:8 a připsal si nejvyšší porážku v sezóně. Podstatně lepší náladu měl Drobného krajan Theodor Gebre Selassie. Bývalý liberecký obránce přispěl gólem k vítězství Brém nad Augsburgem 3:2.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný na kolenou. Jeho tým dostal na půdě Bayernu pořádný výprask.

Článek

Bavorský klub v novém roce zatím nezářil. První ligovou výhru zaznamenal až před týdnem ve Stuttgartu (0:2). Nebyl suverénní, na úvod obdržel čtyřku ve Wolfsburgu, všechny kritické hlasy ale v sobotu rázně uťal.

V podzimním duelu v Hamburku Drobný proti favorizovanému Bayernu neinkasoval a pomohl mužstvu k cenné remíze 0:0. V sobotu však dokázal udržet čisté konto jen v prvních dvaceti minutách hry. Skóre otevřel z penalty Müller, Götze s Robbenem pak dalšími zásahy v podstatě zařídili domácím tři body.

Po přestávce rozjel Bayern brankostroj. Dvěma trefami se blýskli Robben, Götze a Müller. Svěřenci Josepa Guardioly vedou bundesligu o osm bodů před Wolfsburgem, který zvládl divokou přestřelku v Leverkusenu. Vlci zvítězili hokejovým výsledkem 5:4. Rozhodující gól vstřelil ve třetí minutě nastavení Bas Dost, který rozvlnil síť soupeře celkem čtyřikrát.

Do střelecké listiny se podruhé v sezóně zapsal i český zadák Gebre Selassie. Jeho Brémy porazily před vlastním publikem Augsburg 3:2. Osmadvacetiletý bek se ve 45. minutě prosadil hlavou po rohovém kopu a v té chvíli zvyšoval vedení Werderu na 3:1. Jeho trefa byla nakonec vítězná, po změně stran už jen snížil Tobias Werner.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Bayern Mnichov - Hamburk 8:0 (21. z pen. a 55. Müller, 23. a 89. Götze, 36. a 47. Robben, 56. Lewandowski, 69. Ribéry)
Brémy - Augsburg 3:2 (16. Lukimya-Mulongoti, 23. Di Santo z pen., 45. Gebre Selassie - 21. Klavan, 79. Werner)
Hoffenheim - Stuttgart 2:1 (30. Firmino, 90.+3 Rudy - 39. Sakai)
Leverkusen - Wolfsburg 4:5 (57., 62. a 67. Son Hung-min, 72. Bellarabi - 6., 29., 63. a 90.+4 Dost, 17. Naldo)
Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 1:0 (90.+1 Xhaka)
Eintracht Frankfurt - Schalke (64. Piazon)

Reklama