Hlavní obsah

Ribéry Němcem? Proč ne, šokoval. A můj syn Saif jednou může za Německo hrát, dodala hvězda Bayernu

Mnichov/Praha

Doslova šokoval. Francouzský legionář ve službách mnichovského Bayernu Franck Ribéry se nechal slyšet, že si dokáže představit, že by přijal německé občanství. Jedenatřicetiletá fotbalová megastar dokonce přidala, že po skončení kariéry chce zůstat v Mnichově a že jeho syn Saif může jednou hrát za německou reprezentaci. „Vždyť se v Německu narodil a vyrostl,“ připomínal Ribéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepší hráč Evropy a Bayernu Mnichov Franck Ribéry s trofejí pro vítěze Superpoháru.

Článek

V Mnichově má Ribéry smlouvu až roku 2017 a je proto více než pravděpodobné, že tam svou fotbalovou kariéru dokončí. A dost možná, že s německým občanstvím!

V Mnichově zůstane zřejmě napořád

„Proč ne? Dovedu si představit, že zůstanu v Německu i po skončení kariéry. Koupili jsme velmi pěkný dům, žije se nám tady dobře, líbí se mi německá mentalita. Jestliže to udělám, pak pro svou rodinu. Pro její budoucnost," přiznal Ribéry v rozhovoru pro deník Bild.

Dokonce si zavtipkoval, že by jeho syn mohl jednou hrát za německou reprezentaci. „Narodil se tady, vyrostl zde, chodí tu do školy, skutečně jednou může za Německo hrát. Není to vůbec špatný nápad," rozesmál se Ribéry a dokonce prozradil, že se jeho dcera a syn smějí jeho němčině.

„Oni se německy naučili ve škole, zatímco mě učil každodenní život," vysvětloval, jak na invektivy svých dětí reaguje.

S Francií se nerozešel v dobrém

Myšlenka o tom, že by Ribéry přijal německé občanství není vůbec přitažená za vlasy. I proto, že s francouzské fotbalovou federací se nerozešel právě v dobrém. Snil totiž o startu na mistrovství světa v Brazílii, a i když byl zraněný, dělal vše proto, aby se do nominace dostal. Jenže Francouzi ho nakonec na šampionát nevzali.

„Přitom jsem dva roky dělal všechno, abych si na mistrovství zahrál, v kvalifikaci jsem dával góly. Ale je to všechno pryč," potvrdil opětovně Ribéry, že se s reprezentací, za kterou odehrál 81 zápasů a s níž vybojoval na MS 2006 stříbro, definitivně rozloučil.

S Robbenem si vše vysvětlili

V rozhovoru se nemohl vyhnout ani svému vztahu s nizozemským spoluhráčem v Bayernu Arjenem Robbenem, který nebyl právě harmonický a s nímž se párkrát dostal do hádek a sporů.

„Vyjasnili jsme si to. On ví, jak pracuji já, a já zase chápu jeho. Nežárlím. Ani na něho, ani na jeho góly. Jsem vděčný za to, čeho jsem dosáhl. A teď jsme oba pochopili, že to není o Ribérym či Robbenovi, ale o tom, co je nejlepší pro Bayern," potvrdil Ribéry, že se jejich vzájemné vztahy urovnaly a zharmonizovaly.

Reklama

Související témata: