Hlavní obsah

Jarolímova rozlučka plná hvězd. Do Hamburku přijede Koller či Ujfaluši. Dorazí i Van Nistelrooy?

Benefiční zápas v Hamburku, při němž se David Jarolím oficiálně rozloučí s bohatou hráčskou kariérou, se nezadržitelně blíží. A fanoušci, kteří v sobotu 28. března dorazí do Imtech Areny, se mají na co těšit. Na stadiónu HSV se sejdou současné či bývalé hvězdy světového fotbalu. Na rozlučkovém utkání dlouholetého kapitána HSV nebudou chybět ani někdejší čeští reprezentanti Jan Koller, Zdeněk Grygera, Tomáš Ujfaluši, Pavel Kuka nebo Marek Jankulovski.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jarolím ještě v dresu Mladé Boleslavi, v níž teď působí jako sportovní ředitel.

Článek

Jarolím, který ze zdravotních důvodů uzavřel svou aktivní dráhu v červenci loňského roku, strávil v Hamburku nejkrásnější období kariéry. Dres HSV oblékal devět sezón (2003 - 2012), celkem za něj odehrál 342 utkání, v nichž zaznamenal 19 gólů.

A v Hamburku na něj nezapomněli. Vedení klubu se s ním chce v rámci benefičního duelu oficiálně rozloučit stejně jako fanoušci. Imtech Arena, která pojme více než 50 tisíc diváků, bude velmi pěkně zaplněna.

"Mají dosud prodaných 26 tisíc lístků. To, co prodali, je slušné. Ještě nějaký čas zbývá a doufám, že se podaří ještě něco prodat," uvedl Jarolím na oficiálních internetových stránkách FK Mladá Boleslav.

Dorazí Van Nistelrooy?

Na rozlučkovou akci obdržela pozvánku celá plejáda fotbalových hvězd. Za mužstvo složené z osobností Hamburku nastoupí třeba Sergej Barbarez, Dennis Aogo, Stefan Beinlich, Mehdi Mahdavikia, Collin Benjamin či Frank Rost.

Jarolím by se na hřišti rád potkal i s někdejším nizozemským kanonýrem Ruudem van Nistelrooyem. Nad jeho účastí však visí otazník. "Ruud je pozvanej, ale dělá asistenta u holandskýho nároďáku a oni hrajou v pátek, takže nevím, jestli na tu sobotu dorazí," řekl Jarolím v rozhovoru pro fkmb.cz.

Naopak potvrzení účasti přijal od svých bývalých spoluhráčů z národního týmu. Dorazí Marek Jankulovski, Zdeněk Grygera, Tomáš Ujfaluši, Jan Koller či Pavel Kuka. Jarolím, který po ukončení angažmá v HSV hájil krátce barvy i francouzského Evianu a naposledy zmiňované Mladé Boleslavi, pozval na rozlučku i trenéry, pod kterými nastupoval. V Hamburku by se měli objevit Klaus Augenthaler, Thomas Doll nebo Martin Jol.

Reklama

Související témata: