Hlavní obsah

Hannover - Dortmund 2:3Dortmund zdolal Hannover, Darida pomohl Freiburgu k výhře

Aktualizováno

Borussia Dortmund v 26. kole německé fotbalové ligy vyhrála na půdě Hannoveru 3:2 a opět se přiblížila příčkám zajišťující evropské poháry. Uspěl i Freiburg, když k výhře 2:0 nad Augsburgem přispěl reprezentační záložník Vladimír Darida asistencí. V důležitém souboji o Ligu mistrů vyhrál Leverkusen na půdě Schalke.

Foto: Peter Steffen, ČTK/AP

Fotbalisté Dortmindu se radují z vítězství v Hannoveru.

Článek

Borussia ovšem lehké odpoledne na půdě Hannoveru neprožila. Po brance Aubameyanga sice po dvaceti minutách vedla, jenže domácí tým to spíše nakoplo a zanedlouho vyrovnal Stindl. Hannover byl dokonce blízko vedení, v úvodu druhého poločasu vyhlavičkoval Hummels z brankové čáry hlavičku Joselua.

Nicméně o chvíli později viděl domácí Bittencourt druhou žlutou kartu během pěti minut a musel hřiště opustit. A Dortmund trestal. Nejprve se po další Reusově asistenci trefil Kagawa, následně vedení Borussie pojistil svým druhým gólem Aubameyang. Hannoveru se povedlo po další brance Stindla sice snížit, na bod ale nakonec nedosáhl.

Borussia sice po sobotních zápasech zůstala na desáté příčce, ale šestý Augsburg dotáhla na rozdíl pěti bodů. Ten totiž prohrál na půdě Freiburgu, v jehož základní sestavě nastoupil Pavel Krmaš. Vladimír Darida sice zůstal na lavičce, po svém příchodu na hřiště ale přihrál na druhý gól svého týmu. Freiburg díky této výhře poskočil mimo sestupové pozice.

Dařilo se i dalším týmům v boji o záchranu. Především Stuttgart, v jehož dresu odehrál Adam Hloušek celý zápas, si připsal důležité tři body, když otočil domácí zápas s Frankfurtem. Stuttgart sice zůstává poslední, ale na záchranu již ztrácí jen dva body.

Ve večerním zápase dokázal Bayer Leverkusen porazit Schalke 1:0 a poskočil na třetí místo tabulky. Oba týmy skončily letos v nejprestižnější evropské soutěži, Schalke se však účast i pro příští rok po sobotním výsledku vzdálila na pět bodů. Naopak Leverkusen poskočil na třetí místo tabulky před Borussii Mönchengladbach.

Jedinou branku vstřelil v prvním poločase Bellarabi, který překonal domácího brankáře Wellenreuthera tvrdou ranou z úhlu. Ve druhém poločase sice mělo Schalke více šancí a po ruce Hilbera mu rozhodčí upřel pokutový kop, Leverkusen však své vedení udržel.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Freiburg - Augsburg 2:0 (71. Schmid, 84. Petersen)
Hannover - Dortmund 2:3 (32. a 83. Stindl - 20. a 61. Aubameyang, 58. Kagawa)
Kolín nad Rýnem - Brémy 1:1 (88. Lehmann z pen. - 27. Selke)
Paderborn - Hoffenheim 0:0
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 3:1 (63. a 66. Finczek, 80. Maxim - 51. Seferovič)
Schalke - Leverkusen 0:1 (36. Bellarabi)

Reklama

Související témata: