Hlavní obsah

Bayern - Frankfurt 3:0Bayern dál kráčí za titulem, Dortmund dostal trojku

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov dál vládnou německé bundeslize. Bavorský celek vyhrál v 28. kole nad Frankfurtem 3:0 i přesto, že vedoucí celek tabulky trápí rozsáhlá marodka. Proti Frankfurtu nemohl trenér Guardiola využít největší hvězdy Robbena s Ribérym, zranění jsou také Alaba, Schweinsteiger, Benatia a Martínez. I bez nich byl ovšem Bayern jasně lepší než hosté. Podruhé za sebou prohrál Dortmund, který padl v Mönchengladbachu 1:3.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Útočníci Bayernu Mnichov Thomas Müller a Robert Lewandowski se radují z vítězství nad Frankfurtem.

Článek

Domácí fanoušky uklidnil krásný gól Lewandowského už po čtvrthodině hry. Poté ovšem polského střelce trápil skvělými zákroky brankář Trapp, který zlikvidoval dvě jeho tutovky i šanci Götzeho. Míč do sítě sice dostal Müller, branka však kvůli ofsajdu neplatila.

Lewandowski se nakonec druhé branky dočkal, v 66. minutě zvýšil dorážkou na rozdíl dvou gólů. Vstřelit mohl i hattrick, jenže proti byla tyč. Potřetí se tak domácí radovali až po Müllerově brance. Po další bezproblémové výhře odskočil mnichovský tým druhému Wolfsburgu na rozdíl 13 bodů.

Dortmund padl v Mönchengladbachu

Třetí místo drží Borussia Mönchengladbach, která si připsala další cenný skalp, když doma porazila Dortmund 3:1. Gladbachu pomohl gól Wendta už po 28 sekundách hry. Bylo to už potřetí, co Dortmund v této sezóně inkasoval v první minutě. Druhou branku domácích přidal Raffael po Herrmannově sólu.

Dortmund se po přestávce sice pokoušel dostat do tlaku, ale příliš gólových šancí neměl, naopak Mönchengladbach hrozil z protiútoků. A třetího gólu se dočkal, po rohu se trefil Nordtveit.

Dortmund sice zásluhou Gündogana snížil, ale upravil tím jen konečný výsledek na 1:3. Těšit ho alespoň mohla prohra šestého Augsburgu v Paderbornu. Na pohárovou Evropu tak svěřenci trenéra Kloppa stále ztrácejí šest bodů.

Dařilo se také druhému Wolfsburgu, který ve večerním zápase vyhrál na půdě Hamburgu 2:0. Za domácí tým nastoupil na druhý poločas také Petr Jiráček, brankář Jaroslav Drobný zůstal opět pouze na lavičce.

Darida opět na lavičce

Šestou ligovou výhru v řadě si připsal Leverkusen. Bayer sice v Mohuči už vedl o tři branky, po dvou pokutových kopech domácího Sota si ovšem zisk tří bodů zkomplikoval. Nakonec ale výhru uhájil a díky tomu odskočil pátému Schalke na rozdíl osmi bodů.

Hráči Schalke pouze remizovali doma s Freiburgem 0:0, a to ještě hostující Schuster neproměnil pokutový kop. Zatímco Pavel Krmaš nastoupil v základní sestavě Freiburgu, Vladimír Darida opět zůstal jen na lavičce.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 3:0 (15. a 66. Lewandowski, 82. Müller)
Mohuč - Leverkusen 2:3 (78. a 90.+1 Soto obě z pen. - 16. Son Hung-min, 60. Kiessling, 73. Calhanoglu)
Mönchengladbach - Dortmund 3:1 (1. Wendt, 31. Raffael, 67. Nordtveit - 75. Gündogan)
Paderborn - Augsburg 2:1 (48. Kachunga, 60. Lakič - 52. Höjbjerg)
Schalke - Freiburg 0:0
Hamburk - Wolfsburg 0:2 (10. Guilavogui, 73. Caligiuri).

Reklama

Související témata: