Hlavní obsah

Stuttgart - Brémy 3:2Stuttgart se po výhře nad Brémami odlepil od dna bundesligy

Berlín

Fotbalisté Stuttgartu porazili v německé lize Brémy 3:2 a posunuli se na předposlední místo o bod před Hamburk. Dvěma góly k tomu pomohl útočník Ginczek. V utkání se proti sobě postavili reprezentační kolegové: na levém kraji obrany domácích nastoupil Adam Hloušek, za Brémy odehrál také celé utkání pravý bek Theodor Gebre Selassie.

Foto: Peter Steffen, ČTK/AP

Daniel Caligiuri z Wolfsburgu (vlevo) a Geoffroy Die Serey ze Stuttgartu.

Článek

Stuttgart se dostal do vedení po čtvrthodině hry zásluhou Gentnera, po přestávce ale vyrovnal střídající Selke, kterému ke vstřelení sedmé branky v sezoně stačilo pět minut na hřišti.

V 61. minutě domácí Harnik ve velké šanci minul, o chvíli později ale napravil chybu, když asistoval Ginczekovi u gólu na 2:1. Čtyři minuty před koncem ale hosté znovu srovnali skóre, Junuzovič od rohového praporku našel Vestergaarda. Stuttgart už byl v tu chvíli v deseti, neboť Harnik dostal dvě žluté karty.

Rozhodující okamžik přišel v první minutě nastavení. Hrdinou zápasu se stal Ginczek, kterému na druhý gól v utkání přihrál Die. Brémy počtvrté v řadě nedosáhly na tříbodový zisk.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 3:2 (20. Lehmann z pen., 54. Ujah, 78. Hector - 70. Polanski z pen., 88. Modeste)
Stuttgart - Brémy 3:2 (70. a 90.+1 Ginczek, 15. Gentner - 50. Selke, 86. Vestergaard)

Reklama

Související témata: