Hlavní obsah

Trenér Klopp potvrdil, že po sezóně skončí na lavičce Dortmundu

Aktualizováno

Trenér Jürgen Klopp potvrdil, že po sezóně skončí po sedmi letech u fotbalistů Borussie Dortmund, které během sedmi let dovedl ke dvěma titulům a k výhře v Německém poháru. Sedmačtyřicetiletý kouč požádal vedení klubu o předčasné rozvázání svého kontraktu, který původně platil až do roku 2018.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp.

Článek

"Vždy jsem říkal, že v momentě, kdy ucítím, že nejsem ten pravý kouč pro tenhle neobyčejný klub, oznámím to. Myslím, že moje rozhodnutí je správné, klub si zaslouží být vedený od stoprocentně přesvědčeného trenéra. Nemá to nic společného s naší současnou sportovní situací," řekl na mimořádné tiskové konferenci Klopp, který v této sezóně s Dortmundem už vypadl z Ligy mistrů a v bundeslize je až desátý.

Odmítl spekulace, že by se po sedmi letech v Borussii cítil "vyšťavený". "Nejsem unavený, i když se to píše. Nedám si ani rok volna. Mám ale ještě jedno přání v Dortmundu - skončit co nejvýše v ligové tabulce," prohlásil charismatický kouč, který se během tiskové konference neubránil slzám dojetí.

"Byly to tady úžasné chvíle a nechci, aby byl někdo vděčný jen mně. Byl to výsledek oboustranné práce mezi mnou a vedením. Teď cítím, že Borussia potřebuje změnu," dodal.

Podle Bildu by po sezóně mohl zamířit do Premier League. Spekuluje se o Manchesteru City, kde pravděpodobně skončí Manuel Pellegrini. "Za mým koncem v Dortmundu není žádná nabídka odjinud," podotkl Klopp.

Kloppa by měl podle spekulací německých médií vystřídat bývalý trenér Mohuče Thomas Tuchel, jenž byl donedávna v hledáčku Hamburku. Vedení Borussie má pro něj údajně připravenou čtyřletou smlouvu, díky které by si vydělal až 20 miliónů eur.

Stuttgartský rodák Klopp působil před Dortmundem sedm let v Mohuči, kde také strávil většinu aktivní hráčské kariéry. Nejslavnější období v Borussii zažil impulzivní kouč v letech 2011-2013, kdy dovedl tým nejprve k titulu, poté k obhajobě a double a rok nato do finále Ligy mistrů. V této sezóně se však úřadujícím vicemistrům v bundeslize nedaří.

Reklama

Související témata: