Hlavní obsah

Fotbalisty Hamburku bude v lize zachraňovat Labbadia

Hamburk

Fotbalisty Hamburku se pokusí před prvním sestupem z bundesligy zachránit Bruno Labbadia. Bývalý německý reprezentant podepsal v posledním klubu tabulky, v němž působí i brankář Jaroslav Drobný a záložník Petr Jiráček, smlouvu na 15 měsíců. Kontrakt platí i pro druhou ligu.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Bruno Labbadia bude trénovat fotbalisty Hamburgu.

Článek

Labbadia je po Mirkovi Slomkovi, Josefu Zinnbauerovi a Peteru Knäbelovi už čtvrtým koučem Hamburku v této sezoně. Někdejší útočník, jenž v HSV působil v minulosti jako hráč i jako kouč, vystřídal po dvou zápasech dočasného trenéra Knäbela. Ten se vrací do své původní funkce ředitele profesionálního fotbalu.

Za hlavního kandidáta na trenérskou pozici v Hamburku byl přitom dlouho považován Thomas Tuchel. S bývalým koučem Mohuče se však vedení klubu nedohodlo na podmínkách.

Labbadia za HSV hrál v sezóně 1987/88, trénoval ho v ročníku 2009/10. Naposledy působil jako hlavní kouč ve Stuttgartu, odkud byl v srpnu roku 2013 propuštěn.

Hamburk po sérii osmi zápasů bez vítězství klesl na poslední místo v tabulce a k záchraně mu chybějí čtyři body. Hamburk je zakládajícím členem bundesligy a jediným, který ještě nejvyšší soutěž nikdy neopustil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články