Hlavní obsah

Skvělé! jásala po losu Ligy mistrů dcera Guardioly. Bayern léčí před Barcou opory

Mnichov/Praha

Cinkl mu mobil a Guardiola se usmál. „Senzace. Pojedeme za babičkou a dědou,“ psala mu dcera, které musel trenér mnichovského Bayernu poslat první esemesku hned poté, co ve švýcarském Nyonu vylosovali semifinále Ligy mistrů. „Slíbil jsem jí to. Je ve škole a byla náramně zvědavá, jakého soupeře dostaneme. Teď je v sedmém nebi, že poletíme do Barcelony,“ prozrazoval kouč obsah svých prvních textovek poté, co si pohárový los tak trochu zažertoval a postavil mu do cesty klub, v němž před příchodem do Mnichova působil.

Foto: Michaela Rehle

Pep Guardiola se svým oblíbencem Thiagem Alcantarem. Teď oba čeká pikantní souboj s Barcelonou, odkud do Mnichova přišli.

Článek

Nejdříve oblékal dres katalánského velkoklubu jako hráč, pak usedl na trenérskou lavičku, aby nastartoval nejúspěšnější barcelonskou novodobou éru.

Barcelona? To je můj život, přiznával kouč

K šesti titulům a triumfům v Lize mistrů a někdejším Poháru vítězů pohárů, které získal jako hráč, přidal Guardiola během čtyřletého trenérského působení čtrnáct dalších trofejí. Neskutečná bilance. Zvláště, když je v ní zahrnut i dvojnásobný triumf v Champions League.

„Barcelona je můj život. A teď proti ní budu hrát," uvědomoval si Pep Guardiola, jak podivné jsou hrátky osudu. „Pikantní konfrontace. Pro mě, stejně jako pro Thiaga," hned připomínal, že i pro španělského legionáře Thiago Alcántaru bude mít semifinále s Barcelonou hodně zvláštní příchuť, protože v ní oba před příchodem do Bayernu působili.

Teď se proti ní postaví. Nejprve v prvním semifinále 6. května na Camp Nou, za týden pak v odvetě v Allianz areně.

„V tuto chvíli je pro mě Barcelona nejlepším mužstvem na světě," šokoval Guardiola poklonou, kterou někdejšímu klubu složil.

„Mým úkolem ovšem bude dostat se přes ní s Bayernem do finále," nenechal vzápětí nikoho na pochybách, že sentiment jde stranou.

Měl by mít výhodu v tom, že protivníka dokonale zná. Vždyť drtivou většinu hráčů trénoval a pomohl jim na cestě vzhůru.

Semifinále je nejkrásnější, tvrdí Pep

„Jenže Barcelona se přece jen změnila. Koupila Neymara, přivedla si Suáreze, na její trenérské lavičce sedí Luis Enriqué. Skvělý kouč, skvělý chlap, skvělý člověk. Jsem rád, že se potkáme. A právě v semifinále, v zápasech, které nejsou sice v Champions League nejdůležitější, ale rozhodně jsou nejkrásnější," rozpovídal se španělský kouč, kterého sportovní ředitel Bayernu Matthias Sammer po čtvrtfinálové odvetě s Portem označil za hotové požehnání. Pro klub, stejně jako pro celý německý fotbal.

Teď to ovšem bude muset stvrdit postupem do finále. Loni tam Bayern nedovedl, neboť ztroskotal na Realu Madrid, letos ho čeká druhý ze španělských gigantů.

„Ze všeho nejdůležitější proto teď je, abychom získali co nejdříve mistrovský titul," připomínal Guardiola sobotní duel s berlínskou Herthou, který může bundesligovou korunovaci přiblížit.

Opory už budou k mání

Stejně důležité ovšem bude, aby se co nejdříve uzdravily všechny opory Bayernu. Robben, Ribéry, Schweinsteiger a spol.

„Schweinsteigerův kotník už je v pořádku, ale teď musí dohnat desetidenní manko, kdy nemohl naplno trénovat. Arjen se ale do mužstva vrátí, Franck možná také. S Rafinhou je to po zranění třísel problematičtější," může ho uklidňovat vědomí, že se marodka vyprázdní a Bayern bude ještě silnější a schopen hrát ještě lépe než ve čtvrtfinálové odvetě s Portem.

Ostatně, co Guardiola po poločasu snového fotbalu prohlásil? „Žádný výkon není dokonalý, jsme schopni hrát ještě lépe," tvrdil a teď to bude moci proti „své" Barceloně dokázat.

Samo sebou v nových kalhotách, protože ty staré si rozpáral, když ho v zápase s Portem strhly emoce. „Kalhoty letěly do popelnice. Do Barcelony pojedu v nových," usmál se po nyonském losování dotazu, jak s kalhotami naložil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články