Hlavní obsah

Mönchengladbach - Wolfsburg 1:0Bayern po prohře Wolfsburgu už slaví titul. Bundesligu ovládl potřetí v řadě

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov slaví čtyři kola před koncem německé ligy třetí mistrovský titul v řadě. Rozhodla o tom dnešní prohra druhého Wolfsburgu 0:1 na hřišti Mönchengladbachu, po které Vlci ztrácejí na Bayern nedostižných patnáct bodů. Bavorský celek získal 25. mistrovskou trofej.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov slaví sobotní výhru nad Herthou. Dnes už mají jistý titul.

Článek

Svěřencům trenéra Guardioly díky sobotní výhře 1:0 nad Herthou stačilo, aby Wolfsburg dnes nezískal plný počet bodů. První dějství jeho zápasu s Mönchengladbachem přineslo několik příležitostí na obou stranách, oba týmy však ztroskotaly na přesnosti střel.

Po přestávce byla domácí Borussia mnohem aktivnější, hosty několikrát podržel gólman Benaglio. V poslední minutě ale nedosáhl na Kruseho střelu, díky které Mönchengladbach získal poosmé v řadě na domácím hřišti tři body. Vítězný tým se posunul na třetí místo se čtyřbodovou ztrátou na Wolfsburg.

Paderborn ztratil dvougólový náskok

Brémy remizovaly v Paderbornu 2:2, přestože prohrávaly o dvě branky. Reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie odehrál za hosty celé utkání. Paderborn se do vedení dostal dvěma slepenými góly v prvním poločase, u obou byl záložník Stoppelkamp.

Nejprve jeho centr od rohového praporku střelou bez přípravy využil Vrančič, o dvě minuty později osmadvacetiletý fotbalista sám hlavou skóroval. Brémy, které stále bojují o umístění na příčkách zajišťujících účast v evropských pohárech, před přestávkou snížily zásluhou Selkeho.

V 74. minutě se na hřiště dostal záložník Hajrovič a o minutu později se postaral povedenou střelou zpoza vápna o cenný bod pro Brémy. Posledních dvanáct minut hrál Paderborn po vyloučení Heinlotha v deseti, hosté ale přesilovku k dokonání obratu nevyužili.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Paderborn - Brémy 2:2 (25. Vrančič, 27. Stoppelkamp - 45. Selke, 75. Hajrovič)
Mönchengladbach - Wolfsburg 1:0 (90. Kruse)

Reklama

Související témata: