Hlavní obsah

Poplach v Bayernu? Guardiola má v létě prchnout

Londýn/Praha

Poplach v Bayernu! Trenér Pep Guardiola opustí po sezóně tým, který opakovaně dovedl k německému titulu a převezme Manchester City, kde nahradí Manuela Pellegriniho. Informaci o předčasném ukončení Guardiolova angažmá v Německu přinesla o víkendu arabská verze amerického sportovního serveru Bein Sports. Platnost zprávy přiživovala další média.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Josep Guardiola

Článek

„Podle našeho důvěryhodného zdroje dosáhl Manchester City předběžné dohody s trenérem Bayernu Guardiolou na působení v příští sezóně," objevilo se na twitterovém účtu serveru Bein Sports.

Bayern zažívá krušné údobí. Má sice jistý německý titul. Už podruhé pod vedením Guardioly, ovšem plán dobýt vítězství v prestižní LM opět zřejmě vezme za své. Tým v prvním semifinále s Barcelonou nabral třígólové manko.

V minulých měsících se jen sporadicky objevovaly poznámky, že Bayern pod Guardiolou nehraje optimálně. Byl kritizován styl, vše však přebíjely výsledky. Teď si ovšem připsal druhou porážku v řadě v bundeslize (s Ausburgem 0:1) a celkově čtvrtou v řadě v soutěžním zápase. To se Guardiolovi v trenérské kariéře ještě nikdy nestalo. Nezdary přišly v době, kdy týmu chybějí megahvězdy: Robben, Ribéry a Alaba.

Objevují se též spekulace, že sám Guardiola už není tak spokojen s působením v Německu. Stanovisko šéfů Bayernu se ovšem jeví jednoznačně. Kouč má smlouvu až do roku 2016. Klub ho nechce nechat jít, naopak počítá, že kontrakt bude ještě prodloužen.

Kdo by přišel na lavičku Bayernu?

Slavný Franz Beckenbauer nabádá, že by se Guardiola už kvůli hráčům měl jasně sám vyjádřit co nejdříve. Těžko lze ovšem čekat, že se tak stane před zítřejší odvetou semifinále.

Okamžitě se ovšem objevily spekulace, že Bayern by mohl převzít Jürgen Klopp, který už před časem oznámil, že po této sezóně opustí Dortmund. Je otázkou, jak by ho hned po angažmá v Borussii přijali fandové v Mnichově. Shodou okolností o Kloppovi se mluvilo i jako o adeptovi na místo v City.

V Anglii ale padala další jména Pellegriniho možných nástupců v klubu bohatých šejků, zmiňován je i kouč Realu Carlo Ancelotti. Ideální by prý však byla varianta s Guardiolou, neboť v City působí dva jeho bývalí parťáci z Barcelony, sportovní ředitel Txiki Begiristain a výkonný ředitel Ferran Soriano.

Reklama

Související témata: