Hlavní obsah

Jiráčkovi spadl balvan ze srdce. V Hamburku se chce ještě o místo porvat

Plzeň

Když v úterý odpoledne dorazil do Plzně na rozlučku Pavla Horvátha, byl samý úsměv. Necelých 24 hodin předtím však záložník Hamburku Petr Jiráček prožíval muka. HSV stál v odvetě bundesligové baráže v Karlsruhe pár vteřin od sestupu, ještě v 90. minutě prohrával 0:1. Nakonec se spasil gólem v nastavení, následně přidal druhý v prodloužení. První zápas skončil 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Petr Jiráček během tréninku reprezentace.

Článek

„Ty nervy si nikdo nedokáže představit, vždyť v poslední minutě jsme byli ještě ve druhé lize! Všem spadl balvan ze srdce, našim fanouškům pětinásobně, neboť fotbal a Hamburk je jejich život, prožívali to možná ještě víc než my hráči," uvedl Jiráček.

S populárním německým klubem zažil baráž podruhé v řadě. Zatímco loni se na úspěchu v ní významně podílel, tentokrát spoluhráčům držel palce jen z lavičky. „Nebylo to příjemné, dění na hřišti jsem nemohl ovlivnit, byli tam ale jiní, kteří to zvládli," podotkl 29letý záložník.

HSV je jediným německým klubem, který odehrál všech 52 dosavadních ročníků bundesligy. A je na to patřičně hrdý. Případný sestup by fanoušci nesli těžce. „Nedovedu si představit, co by se dělo, kdybychom to nezvládli. Na stadiónu byly dvě stovky těžkooděnců, než jsme vyrovnali, hrozilo, že se strhne mela," líčil Jiráček. Když v prodloužení vstřelil Müller druhou branku, vystartoval z lavičky na trávník a vyfasoval žlutou kartu. „Nešlo to jinak, měl jsem neuvěřitelnou radost," culil se Jiráček.

V Hamburku dokončil třetí sezónu, i kvůli zraněním se do základní sestavy na delší čas nikdy neprosadil. Zvažuje odchod? „Mám smlouvu ještě na rok, pořád si říkám, že zabalit to, by bylo snadné. Budu bojovat, věřím, že se to zlomí," doufá Jiráček.

Reklama

Související témata: