Hlavní obsah

Provokatér Jara naštval Mohuč. Když přijde nabídka, může jít, vzkázal mu manažer FSV

Mohuč

Chilan Gonzalo Jara svým nechutným chováním ve čtvrtfinálovém duelu jihoamerického šampionátu proti Uruguayi rozohnil nejen řadu fotbalových fanoušků, ale i svého současného zaměstnavatele 1. FSV Mainz 05. Manažer německého týmu Christian Heidel mu na dálku vzkázal, že v případě nabídky mu nebude odchodu z klubu bránit. Informoval o tom v pátek deník Bild.

Bizarní chování Gonzala Jary.

 
Článek

Jara naštval fotbalovou veřejnost provokativním činem, o kterém se bude ještě nějaký čas diskutovat.

Obránce Mohuče se po exekuci přímého volného kopu z hranice středového kruhu vydal k uruguayskému útočníkovi Edinsonu Cavanimu a strčil mu prst mezi půlky. Cavani se po něm okamžitě ohnal a chilského zadáka lehce plácnul po tváři.

Jara ostudný incident završil tím, že teatrálně upadl k zemi, jakoby inkasoval těžký direkt. Hlavní rozhodčí Sandro Ricci však viděl pouze odplatu Cavaniho a chilský stoper tak unikl karetnímu trestu. To Uruguayec obdržel žlutou kartu, a protože už jednu měl, putoval po následné červené předčasně do kabiny. Chilané nakonec vyhráli 1:0 po trefě Isly a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy turnaje.

Manažer Mohuče: Tohle nebudeme tolerovat

Jara ale Chilanům v klíčových bojích zřejmě nepomůže. Jihoamerická organizace CONMEBOL ve čtvrtek oznámila, že na základě televizních záběrů zahájila s devětadvacetiletým bekem disciplinární řízení. Novinář Juan Arango brzy po utkání dokonce tweetoval, že bývalý hráč West Bromwiche či Nottinghamu na šampionátu dohrál.

Jara si navíc pořádně zavařil u svého chlebodárce, který jeho chování nechce jen tak přejít. "Tohle nebudeme tolerovat. Ještě více než to jeho popíchnutí mi vadilo, co následovalo potom. Nic nesnáším víc než teatrálnost," citoval Bild manažera Mohuče Heidela.

Devětadvacetiletý Jara má v FSV smlouvu ještě na příští sezónu, zda ji však opravdu dodrží, je zatím s velkým otazníkem. "Ví, že když přijde nabídka, může odejít," nechal se slyšet Heidel.

Reklama

Související témata: