Hlavní obsah

Trenér Guardiola zničil německý talent, zuří Götzeho agent

Mnichov

Před rokem německý fotbalista Mario Götze rozhodl v prodloužení finále mistrovství světa o triumfu Německa 1:0 nad Argentinou a vypadalo to, že si vybojuje stálé místo v sestavě Bayernu Mnichov. Jenže talentovaný záložník je až třetí volbou za dvojicí Robben - Ribéry a v mnichovské Allianz aréně nezažívá zrovna nejlepší časy.

Foto: Profimedia.cz

Mario Götze chce v Bayernu častěji na hřiště.

Článek

Třiadvacetiletý Götze přišel do Mnichova před dvěma lety z Dortmundu, který tehdy inkasoval pro klub rekordních 37 miliónů eur. V Bavorsku se ale nestal takovou oporou, jakou byl na vestfálském stadiónu.

V minulé sezóně sice Götze navlékl dres Bayernu celkem v 47 soutěžních zápasech a dal 14 gólů, nicméně podle svého agenta Volkera Strutha by měl dostávat více prostoru. Za vším prý stojí nedůvěra španělského trenéra.

„Pep Guardiola ho zničil. Jako trenér mu prostě nevěří, přestože jsme ho několikrát žádali, aby mu poskytl více příležitostí," zlobil se Struth v rozhovoru pro německý deník Bild.

Zajímavostí je, že právě přestup mladého záložníka kouč Pep Guardiola před dvěma lety odsouhlasil. „Jsem vážně v šoku, jelikož Guardiola mého svěřence vůbec nevyužívá v důležitých utkáních Německého poháru nebo semifinále Ligy mistrů. Mario hraje pouze snadné zápasy. Zajímalo by mě, proč Götzeho nikdo v klubu nechrání. Bayern potřebuje ve vedení takového funkcionáře, jakým byl Uli Hoeness," nebral si servítky Götzeho agent.

Reklama

Související témata: