Hlavní obsah

Bayern má náhradu za Schweinsteigera. Přestup Vidala je na spadnutí, odejde Götze?

Mnichov

Fotbalový gigant Bayern Mnichov se snaží rychle sehnat náhradu za Bastiana Schweinsteigera, jenž zamířil do Manchesteru United a už je takřka hotovou věcí, že se jí stane Chilan Arturo Vidal. Podle informací z německého a italského tisku má bavorský velkoklub za 28 letého záložníka zaplatit částku kolem 40 miliónů eur.

Foto: Henry Romero, Reuters

Chilský fotbalista Arturo Vidal je blízko angažmá v Bayernu.

Článek

O čerstvého mistra Jižní Ameriky mělo ale zájem hned několik klubů z Premier League, momentálně je však nejblíže jeho angažování je právě Bayern.

Podle deníku Corriere dello Sport byl mnichovský klub v jednáních nepružnější a s hráčem i Juventusem je na všem dohodnut. List zároveň uvádí, že opačným směrem by mohl putovat Mario Götze. Střelec vítězného gólu ve finále mistrovství světa totiž zřejmě upadl u trenéra Pepa Guardioly v nemilost.

Výkonný ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge potvrdil, že přestup Vidala do Bayernu je blízko, nicméně popřel, že by byl již uzavřen.

Nakonec určitě přijde

„Zatím nemohou potvrdit podepsání smlouvy s Vidalem. Musíme si ještě trochu počkat," řekl funkcionář stanici Sky. Chilan s přezdívkou Arturito měl namířeno do Bayernu před čtyřmi roky z Leverkusenu, tehdy se ale transfer nakonec neuskutečnil.

„Michael Reschke (technický ředitel Bayernu, jenž do roku 2014 pracoval v Leverkusenu) mi řekl pravdu o roce 2011. Tehdy to nebyl hráč, ale klub, kdo zablokoval přestup do Bayernu," uvedl Rummenigge.

„Doufám, že nakonec k nám ale Vidal přijde. Nestihne se však k Bayernu připojit na našem čínské turné. Ani Bavoři neumějí podepsat hráče takhle rychle," vtipkoval.

Reklama

Související témata: