Hlavní obsah

Darida přestoupil z Freiburgu do Herthy. Byl to můj vysněný hráč, radoval se kouč BSC

Berlín
Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Vladimír Darida se stal novou posilou Herthy Berlín. Čtyřiadvacetiletý záložník tak po dvou letech opouští Freiburg, který letos sestoupil do druhé bundesligy. Bývalý středopolař Viktorie Plzeň absolvoval v klubu zdravotní prohlídku a poté podepsal s patnáctým týmem loňského ročníku německé nejvyšší soutěže čtyřletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida přestoupil z Freiburgu do Herthy.

Článek

„Poté, co Freiburg sestoupil, jsem jasně řekl, že druhou bundesligu hrát nechci. První volbou byl tým z nejvyšší německé soutěže. Někam jinam do zahraničí se mi moc nechtělo. Jsem proto moc rád, že se podařilo realizovat přestup do Herthy, která je ještě větším a slavnějším klubem než Freiburg, i když si na dva roky strávené v něm nestěžuji. Naopak to byla velice cenná zkušenost a udělal jsem krok výš. Teď mohu v cestě vzhůru pokračovat. Láká mě i Berlín, je to velké a hezké město, které nabízí pro život víc možností," řekl Darida pro Sport.cz a Právo.

„Kluby se dohodly v noci ze čtvrtka na pátek. Vláďa absolvoval náročnou lékařskou prohlídku a s Herthou jsme se bez problémů dohodli na podmínkách jeho víceleté smlouvy. V podstatě vše ostatní už je formalita. Kluby si jen mailem nebo faxem vymění podepsané smlouvy o jeho přestupu. Nevidím nic, co by tomu mohlo zabránit. Jsem rád, že se podařilo přestup zrealizovat tak rychle. Nabídek bylo z Německa ale víc," přidal se hráčův agent Ondrej Chovanec.

Přišel na pět miliónů eur

Darida vstřelil v minulé sezóně německé ligy šest branek. Celkově má na kontě 54 bundesligových zápasů, v nichž zaznamenal devět gólů. Freiburg táhl k záchraně, která nakonec nevyšla. O českého záložníka byla velká poptávka, ačkoli jeho cena nebyla nízká. Freiburg za něj požadoval pět miliónů eur (asi 133 miliónů korun), tedy částku, kterou za něj vysázel Plzni. Podle německých médií měly kromě Herthy zájem i Brémy, Leverkusen a Stuttgart.

Kouč Herthy Pal Dardai pro klubový web řekl: „Darida je pro mě vysněný hráč. Je absolutně silný v defenzívě i ofenzívě. Může nám hodně pomoci."

Generální manažer berlínského klubu Michael Preetz ovšem ještě před dvěma dny nebyl ohledně příchodu Daridy příliš optimistický. „Je to nesporně velmi kvalitní hráč, ale také velice drahý. Nevidím to moc reálně," uvedl pro odborný časopis Kicker. Vedení klubu ovšem nakonec s částkou na naléhání trenéra souhlasilo.

Reklama

Související témata: