Hlavní obsah

Bayern koupí Vidala z Juventusu. Götze opačným směrem nepůjde

Už jen formality dělí chilského záložníka Artura Vidala od přestupu do Bayernu Mnichov. Bavorský klub a Juventus se shodly na odstupném ve výši 35 miliónů eur (951 miliónů korun). Podle serveru listu Bild to potvrdil sportovní ředitel Staré dámy Giuseppe Marotta. Naopak do Turína nejspíš nezamíří ofenzivní záložník Mario Götze, o kterého měl Juventus velký zájem.

Foto: Profimedia.cz

Arturo Vidal s trofejí pro jihoamerické šampióny.

Článek

Schylovalo se k zajímavé letní výměně, nakonec však zůstane jen u transferu Artura Vidala. Osmadvacetiletý záložník má v Turíně platnou smlouvu ještě na dva roky, ale italský celek nakonec kývl na zajímavé odstupné i s přihlédnutím na hráčovo přání odejít.

„Nechceme prodávat naše hráče, ale Vidal chtěl zkusit novou výzvu," prohlásil Marotta s tím, že pro chilského středopolaře a letošního mistra Copy América je v Mnichově připraven kontrakt až do roku 2020 s ročním příjmem deset miliónů eur! K definitivnímu uzavření celé transakce už jen zbývá projít lékařskou prohlídkou.

Naopak odchod Maria Götzeho, střelce loňského vítězného gólu v prodloužení finále mistrovství světa proti Argentině, se zdá velmi nepravděpodobný. „Juventus hledá hráče útočných kvalit, který by zvýšil úroveň mužstva a Mario do těchto kritérií skvěle zapadá. Ale pořád patří Bayernu a žádná jednání s mnichovským celkem nevedeme, přestože oba kluby mají velmi dobré vztahy," uvedl Marotta.

Trenér Bayernu Pep Guardiola chce třiadvacetiletého německého reprezentanta udržet a také Götze by v Allianz Areně rád zůstal. „Mario má v Bayernu smlouvu. Je to vynikající hráč, top fotbalista. V mé hlavě je jediné - bude tu hrát celou sezónu. Ale samozřejmě vždycky záleží na postoji vedení klubu," sdělil Guardiola během letní přípravy na nový bundesligový ročník.

Reklama

Související témata: