Hlavní obsah

Jena - Hamburk 3:2 PPOstuda! Hamburk vypadl z Německého poháru s týmem ze čtvrté ligy

Jena

Může to být ještě horší? Fotbalisté bundesligového Hamburku, kteří poslední dva ligové ročníky tak tak uhájili účast mezi elitou až v baráži, nezačali nijak slavně ani novou sezónu. Hned na jejím startu překvapivě vypadli z Německého poháru už v prvním kole. Po vítězství 3:2 po prodloužení je vyřadila Jena, hrající až čtvrtou ligu.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Hráči FC Carl Zeiss Jena skotačili po vyřazení Hamburku jako malé děti...

Článek
Fotogalerie

Hamburk, v jehož nominaci se neobjevil ani jeden z českého dua Jaroslav Drobný, Petr Jiráček, měl namále už v základní hrací době. Jena dvakrát vedla a Gregoritsch vyrovnal na 2:2 až ve čtvrté minutě nastavení druhé půle. Na Pielsovu branku ze 106. minuty už však favorit zareagovat nedokázal a s pohárem se rozloučil hned v prvním kole.

Stejně jako Hamburk dopadl také bundesligový nováček Ingolstadt, který rovněž nestačil na soupeře ze čtvrté nejvyšší soutěže a podlehl Unterhachingu 1:2. Hostům nepomohl ani nástup českého útočníka Tomáše Pekharta na posledních 26 minut.

Úlohu favoritů naopak zvládly jak Borussia Dortmund, která vyhrála na stadionu třetiligové Saské Kamenice 2:0, tak Bayern Mnichov, jenž si poradil s Nöttingenem 3:1. Poprvé se v dresu bavorského týmu trefila letní posila z Juventusu Arturo Vidal, který v páté minutě proměnil pokutový kop.

Reklama

Související témata: