Hlavní obsah

Bielefeld - Hertha 0:2Darida dal v poháru gól, na autobus Herthy se střílelo

Bielefeld

Ani nepříjemnost v podobě střelby na týmový autobus nepokazila fotbalovému reprezentantovi Vladimíru Daridovi soutěžní premiéru v dresu Herthy Berlín. V Německém poháru přispěl gólem k výhře 2:0 na hřišti Bielefeldu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Herthy Berlín Vladimir Darida (vlevo) a Bielefeldský Tom Schuetz v utkání Německého poháru.

Článek

Fotbalisté Herthy přijeli do Bielefeldu už v neděli. Když pak řidič autobusu jel pro hráče, předjel ho motocyklista, hrozil pěstí a následně na autobus minimálně jednou vystřelil. Vše se obešlo bez zranění i díky tomu, že v autobuse kromě řidiče nikdo jiný nebyl. Případ řeší policie.

"Řidič jel na nádraží pro tým, který přicestoval vlakem. Neznámý pachatel na motorce na něj vystřelil," řekl sportovní ředitel Herthy Michael Preetz. "Je to neuvěřitelné šílenství," dodal.

Hráči se incidentem nenechali rozhodit a v Bielefeldu vyhráli 2:0. V 73. minutě se prosadil Salomon Kalou, dvě minuty před koncem pak zazářil Darida a pojistil vítězství.

Problémy přinesl i jiný zápas Německého poháru mezi třetiligovým Osnabrückem a druholigovým Lipskem, který se nedohrál poté, co byl v 71. minutě zasažen zapalovačem do hlavy hlavní rozhodčí Martin Petersen a nemohl pokračovat ve hře. Osnabrück vedl od 23. vteřiny po gólu Halila Savrana.

Reklama

Související témata: