Hlavní obsah

Nechápu, jak tohle někdo může udělat, je šokovaný Darida ze střelby na klubový autobus

Robert NeumannSport.cz

Dramatickou předehru měla úspěšná premiéra fotbalového záložníka Vladimíra Daridy za Hertu Berlín. Den před utkáním Německého poháru v Bielefeldu totiž neznámý útočník vystřelil na řidiče klubového autobusu, který jel pro tým na nádraží. Šokující záležitost však na českého reprezentanta neměla vliv, v pondělí večer přispěl gólem k výhře (2:0) a postupu Herty.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Herthy Berlín Vladimir Darida (vlevo) a bielefeldský Tom Schuetz v utkání Německého poháru.

Článek

„Nechápu, jak tohle někdo může udělat! Byť to asi byla vzduchovka, neprostřelilo to sklo, ale stejně je to nepochopitelné," řekl Darida Právu a Sport.cz. Z hráčů ani realizačního týmu si při nástupu do autobusu na nádraží nikdo ničeho nevšiml, řidič si nechal nepříjemnost pro sebe. „Když jsme přijeli k hotelu, čekala tam už kriminálka, začalo se to řešit. Nevěděli jsme, co se děje, vyptávali jsme se," uvedl Darida.

Podobný incident zažil na vlastní kůži jeho spoluhráč z české reprezentace, obránce Michal Kadlec. Když cestoval s týmem Fenerbahce na letiště, zasáhlo přední sklo autobusu několik střel. „Tehdy jsem si říkal, že v Turecku jsou fanoušci divocí, tam že se to stát může. A ono se to stane i v Německu," je šokovaný Darida.

Tým však nepříjemnou událost dokázal vytěsnit, o den později vyřadil v Německém poháru Bielefeld. „Neovlivnilo nás to, samozřejmě jsme se o tom pobavili večer na hotelu, ale v pondělí už jsme to neřešili," podotkl Darida, jehož hvězdná chvíle přišla minutu před koncem utkání, kdy ránou levačkou z hranice pokutového území vstřelil premiérový gól v Hertě. Dal jím zároveň razítko na postup.

„Jsem hodně spokojený, vyhráli jsme, dal jsem gól, co víc si přát. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál a góly budou přibývat," věří Darida, který navlas stejně úspěšně začal uplynulou štaci ve Freiburgu.

Reklama

Související témata: