Hlavní obsah

Bayern opět největším kandidátem na titul. Bavoři posilovali, klub ale opustila legenda

Mnichov

Velký hráčský pohyb v létě opět zaznamenala německá bundesliga. Nejvíc utrácel tradičně úřadující mistr Bayern Mnichov, který do nových fotbalistů investoval dvě miliardy korun.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola (vlevo) a jeho svěřenci Arjen Robben a Douglas Costa.

Článek

Z Juventusu si pořídil osmadvacetiletého záložníka Artura Vidala, za kterého dal 37 miliónů eur, což byla v letních přestupech pátá nejvyšší částka. O sedm miliónů levnější byl ofenzívní záložník Douglas Costa ze Šachtaru. Transfer univerzálního Chilana Charlese Aránguize do Leverkusenu byl v Německu třetím nejdražším, do Porto Alegre však putuje "jen" 13 miliónů eur.

„Jsem přesvědčen, že budeme silnější než v minulé sezóně," řekl kouč obhájce německého titulu Pep Guardiola, který sám odolal nabídce arabských šejků, aby za sto miliónů eur (asi 2,7 miliardy korun) podepsal pětiletý kontrakt s Manchesterem City.

Do United pustil za zhruba 486 miliónů korun legendu mnichovského gigantu Bastiana Schweinsteigera. „Stejně nebyl poslední tři roky zdravý," pravil Guardiola až výsměšně. V přestup za 432 miliónů se změnilo hostování záložníka Xherdana Shaquiriho z Bayernu do Interu Milán, který následně putoval do anglického Stoke City.

Největší zisk si připsal Hoffenheim, který brazilského záložníka Roberta Firmina prodal do Liverpoolu v přepočtu za 1,1 miliardy korun. Byl to čtvrtý největší transfer léta. Ostatní německé kluby v létě za příliš vysoké částky neprodávaly, ale ani nenakupovaly.

Nejdražší posily v bundeslize:
999 mil. korunArturo VidalJuventus-Bayern
810 mil. korunDouglas CostaŠachtar-Bayern
351 mil. korunCharles AránguizInternacional-Leverkusen
324 mil. korunJohannes GeisMohuč- Schalke
324 mil. korunMax KruseM’gladbach-Wolfsburg
297 mil. korunGonzalo CastroLeverkusen-Dortmund
Obhájí Bayern Mnichov v bundeslize mistrovský titul?
Ano
85 %
Ne
15 %
Celkem hlasovalo 3754 čtenářů.

Reklama

Související témata: