Hlavní obsah

Wolfsburg - Frankfurt 2:1Wolfsburg po zisku Superpoháru zahájil vítězně i bundesligu

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Wolfsburgu potvrdili výborný vstup do sezóny a týden po zisku Superpoháru porazili v 1. kole bundesligy Eintracht Frankfurt 2:1. Český útočník Václav Kadlec zůstal v neděli v týmu hostů jen na lavičce. Naopak první minuty si v německé lize připsal Jan Kliment, stejně jako Adam Hloušek ale museli strávit domácí porážku Stuttgartu s Kolínem nad Rýnem 1:3.

Článek

Vicemistr z poslední sezóny se ale proti Frankfurtu na vítězství pořádně nadřel. Zásluhou branek Perišiče a Dosta sice rychle vedl, za hosty ale pohotově snížil Reinartz.

V druhém poločase už branka nepadla, Frankfurt byl nejblíže vyrovnání při šanci střídajícího mladíčka Gerezgihera, proti němu se ale vytáhl brankář Casteels. Wolfsburg těsnou výhru udržel a připsal si 23. bundesligový domácí zápas za sebou bez porážky.

Stuttgart vyrovnat nestihl

Na domácím stadiónu naopak neuspěl Stuttgart. Hned první čtvrthodina zápasu s Kolínem nad Rýnem přinesla tři zásahy do brankových konstrukcí. Nejprve se do ní trefil hostující Lehmann, po něm také domácí Divadi a Gentner. Šanci měl také Hloušek, který nastoupil v obraně Stuttgartu, ale jeho hlavičku vyrazil Horn nad.

Branky začaly padat až čtvrt hodiny před koncem. Nejprve se z penalty trefil hostující Modeste, jen o chvíli později zvýšil Zoller. Kolínský útočník pak ale zavinil pokutový kop, který proměnil Divadi.

Vyrovnat se Stuttgartu nepodařilo, nepomohl ani příchod útočníka Klimenta z lavičky. Naopak v nastaveném čase se z protiútoku prosadil do prázdné brány Osako.

Německá fotbalová liga - 1. kolo
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:1 (13. Perišič, 17. Dost - 19. Reinartz)
Stuttgart - Kolín nad Rýnem 1:3 (79. Didavi z pen. - 74. Modeste z pen., 77. Zoller, 90.+2 Osako)

Reklama

Související témata: