Hlavní obsah

Německý hrdina v Bayernu leští lavičku. Mohou za to neshody s hráči a trenérem?

Mnichov

Záložník Mario Götze dal loni na fotbalovém MS v Brazílii vítězný gól ve finále s Argentinou a stal se německým hrdinou. Nyní v Bayernu leští lavičku náhradníků. „Jako každý chci hrát. Nejsem horší než ostatní,“ nechal se slyšet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bayernu Mario Götze neprožívá nejlepší období.

Článek

Německá média však šíří zvěsti, že 23letý mladík má problémy se spoluhráči, spokojený s jeho přístupem není ani kouč Josep Guardiola. „Nemáme s Götzem ani s nikým jiným v týmu žádné problémy," tvrdí však kapitán Bayernu Philipp Lahm.

Situaci se snaží uklidnit i sportovní ředitel klubu Matthias Sammer. „Nechme Maria v klidu, ať se může soustředit jen na fotbal. Když chcete vyhrávat velké trofeje, potřebujete v nabité sezóně i hráče, kteří nenastupují v základu. A s nimi je těžší práce než s těmi, co hrají," podotkl.

Idoly Guardiola rád nemá

Na spekulacích o sporech s trenérem však něco bude. „Guardiola nemá rád idoly. To ale neznamená, že by Götzeho záměrně nestavěl. A pokud by chtěl Mario odejít, musel by zájemce přijít s nabídkou čtyřiceti miliónů eur," cituje Sammera list Bild.

Kouč s Götzem zřejmě nepočítá. „Náš tým se zkvalitnil a posily Vidal i Costa nám pomůžou. V pořádku už je taky Thiago, který potřebuje hrát a dostane prostor," uvedl Guardiola.

Olej do ohně přilil bývalý kouč mnichovského velkoklubu Ottmar Hitzfeld. „V Bayernu je příliš cizinců, kvalitní domácí hráči nedostávají tolik příležitostí a tým ztrácí německou mentalitu, která ho dovedla k mnoha vítězstvím," řekl Bildu. Stejný názor už v minulých dnech prezentovaly legendy Lothar Matthäus a Stefan Effenberg.

Bayern v prvním kole bundesligy rozstřílel Hamburk 5:0, v sobotu hraje v Hoffenheimu, kde se na duel s gigantem těší i český obránce Pavel Kadeřábek.

Reklama

Související témata: