Hlavní obsah

Costa mi dal pořádně zabrat, přiznal Kadeřábek po utkání s Bayernem

Praha

V prvním kole Leverkusen, ve druhém Bayern. Těžší start v bundeslize třiadvacetiletý obránce Pavel Kadeřábek snad ani nemohl zažít. „Sobotní utkání s Bayernem je pro mne obrovský zážitek. Zatím jsem ho viděl jen v televizi, teď jsem s ním mohl změřit síly. Má obrovskou sílu, proti lepšímu klubu jsem nikdy nehrál a na hřišti jsem byl celý zápas,“ přiznal v telefonickém rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Pavel Kadeřábek oslavuje gól proti Dánsku.

Článek

Zápas byl hodně divoký. „Náš Kevin Volland vstřelil gól už v deváté sekundě, čímž vyrovnal bundesligový rekord v nejrychleji vstřelené brance. Bayern nás pak zmáčkl a do půle vyrovnal Thomas Müller. Po změně stran Arturo Vidal trefil břevno. V sedmdesáté minutě dostal Jérome Boateng druhou žlutou a tudíž červenou kartu. Žluté stihl během dvou minut," přiblížil klíčový moment utkání český reprezentant.

„Ta druhá byla za ruku, jenže náš záložník Eugen Polanski trefil z penalty tyč. Kdyby ji proměnil, nejspíš bychom uhráli alespoň bod, ale stane se. I tak to vypadalo na remízu, ale v poslední minutě Róbert Lewandowski vstřelil vítězný gól Bayernu. Obrovská škoda, protože tak blízko k bodu s Bayernem hned tak nebude," dodal k zápasu, který ve vyprodané třiceti tisícové Rhein-Neckar-Areně sledovali i jeho nejbližší.

K útočení se moc nedostal

Bayern je podle něho jinde něž kluby, proti kterým dosud hrál. O zápas proti Chelsea před necelými třemi roky přišel kvůli zranění. „Bayern nás mačkal i v deseti. Jsou nesmírně rychlí, techničtí. Většinu zápasu drželi míč. My jsme ho měli na kopačkách maximálně patnáct sekund a přišli jsme o něj," konstatoval Kadeřábek.

Na hřišti se potkával většinu zápasu s levým záložníkem Bayernu Douglasem Costou. Je hrozně rychlý, technicky vyspělý. Pořád dělá kličku nalevo. I když to víte, těžko mu v ní zabráníte. Snažil jsem se, aby mě neobešel, což se mi dařilo, ale pár centrů přesto dal. Má neuvěřitelně rychlé první tři kroky. Později na mne hrál Thomas Müller, další hvězda a vynikající fotbalista. V Bayernu si nevyberete lehčího hráče," dodal.

Kadeřábek se ve Spartě proslavil svými výpady po pravé straně... „Tentokrát jsem se k nim moc nedostal, asi dvakrát nebo třikrát. Musel jsem hlavně bránit. Běhali jsme naplno celý zápas a bez míče, což stojí strašně moc sil," přiznal.

V Darmdstadtu to nebude selanka

První dva zápasy v bundeslize potvrdily, co věděl, že to je jedna z nejlepších lig na světě. „Hrozně rychlá, na všechno je málo času. Tím nechci snižovat úroveň české nejvyšší soutěže. Ale hráčská kvalita je pochopitelně na vysoké úrovni a projeví se. Zejména u těch nejlepších klubů. Bayern patří k absolutní světové špičce, o tom není pochyb," nabídl svoje první dojmy.

Hoffenheim v prvních dvou kolech potkal Leverkusen a Bayern, tedy ty nejsilnější kluby a v obou zápasech bylo blízko nejméně k bodu. „Škoda, že nemáme ani jeden, ale nikdo nepanikaří. Těžko se dalo předpokládat, že vyhrajeme v Bayareně nebo doma přehrajeme Bayern. Teď by to mělo být lepší. O víkendu jedeme na stadión nováčka do Darmstadtu, což je asi třicet kilometrů. Nemusíme tedy cestovat daleko. Je nám jasné, že už musíme zabrat, ale žádná selanka to nebude, protože oni remízovali na Schalke. Pokud chceme naplnit cíl klubu, tedy hrát o pohárovou Evropu, už je potřeba bodovat," zdůraznil Pavel Kadeřábek.

Reklama

Související témata: