Hlavní obsah

Bayern - Augsburg 2:1Bayern proti outsiderovi spasila vymyšlená penalta

Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov otočili zápas čtvrtého kola německé ligy s Augsburgem a zvítězili 2:1. V závěru je spasila diskutabilní penalta, kterou proměnil Thomas Müller. Douglas Costa narazil do jednoho z bránících hráčů a k překvapení mnohých asistent sudího signalizoval faul a hlavní nařídil pokutový kop. Dortmund po výhře 4:2 v Hannoveru zůstal v čele tabulky o skóre před úřadujícími mistry.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Robert Lewandowski, Thomas Müller a Douglas Costa (zcela vpravo) se radují z diskutabilní proměněné penalty proti Augsburgu.

Článek
Fotogalerie

Bayern se dostal v prvním poločase zápasu s Augsburgem do několika šancí, ve 43. minutě ale překvapivě otevřeli skóre hosté. Tvrdou střelou zblízka se prosadil záložník Esswein. Bayern doma inkasoval po 332 minutách, naposledy jej překonal v květnu právě Augsburg.

Po přestávce svěřenci trenéra Guardioly navýšili tlak a v 77. minutě se dočkali vyrovnání, třetí gól v sezóně oslavil polský reprezentant Lewandowski. Obrat dokonal v poslední minutě Müller. Protesty hostů proti přísně nařízené penaltě byly marné.

"Jako trenér nevíte, jestli se máte smát, nebo brečet. Myslím, že jsme 90 minut předváděli dobrý fotbal. Pak ale do hry vstoupí asistent rozhodčího a chce být také důležitý. Kluci jinak předvedli opravdu dobrý výkon a takový výsledek je pro nás trpký," okomentoval rozhodující moment kouč Augsburgu Markus Weinzierl.

Dortmund sice v Hannoveru začal aktivně, po sérii neproměněných šancí ale inkasoval jako první. Po Andreasenově přihrávce před bránu překonal gólmana Bürkiho Sobiech.

Hosté ale stihli otočit skóre ještě v prvním poločase. Nejprve po faulu Felipeho rozhodčí Siebert nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Aubameyang, o chvíli později se po Ginterově pasu prosadil Mchitarjan.

Ani Borussia ale vedení dlouho neudržela, v 53. minutě se znovu prosadil polský útočník Sobiech po chybě obránce Hummelse, který dnes nastoupil ke 200. bundesligovému utkání.

Obránci Hannoveru Felipemu se ale nepovedl závěr utkání a poté, co vrátil Dortmundu jednogólový náskok vlastním gólem, zahrál v 84. minutě ve vápně rukou a výhru hostů zpečetil z další penalty Aubameyang.

Hertha vstřelila v prvním dějství dva góly po dvou střelách na branku a Stuttgart porazila 2:1, rozhodující trefu si připsal Lustenberger. Záložník Herthy Vladimír Darida i stoper Stuttgartu Adam Hloušek odehráli celé utkání.

Úspěch si připsali oba nováčci. Zatímco Ingolstadt remizoval s Wolfsburgem 0:0, Darmstadt zvítězil 1:0 na hřišti favorizovaného Leverkusenu a v této sezóně zatím nepoznal hořkost porážky.

Do sestavy Frankfurtu se po zranění vrátil nejlepší střelec loňského ročníku bundesligy Meier a stal se hrdinou zápasu s Kolínem nad Rýnem. K výhře 6:2 přispěl hattrickem, dvakrát se prosadil Castaignos a jeden gól dal Seferovic. Za hosty skórovali Modeste a Heintz. Poslední dvě minuty duelu odehrál Václav Kadlec, který na hřišti nahradil právě Meiera.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:
Bayern Mnichov - Augsburg 2:1 (77. Lewandowski, 90. Müller z pen. - 43. Esswein)
Hannover - Dortmund 2:4 (18. a 53. Sobiech - 35. a 85. Aubameyang z pen., 44. Mchitarjan, 67. vlastní Felipe)
Hertha - Stuttgart 2:1 (14. Haraguči, 45.+3 Lustenberger - 36. Sunjič)
Ingolstadt - Wolfsburg 0:0
Leverkusen - Darmstadt 0:1 (8. Sulu)
Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 6:2 (4., 23. a 87. Meier, 15. a 30. Castaignos, 73. Seferovic - 28. Modeste, 81. Heintz).

Reklama

Související témata: