Hlavní obsah

Bayern - Wolfsburg 5:1Fenomenální kousek Lewandowského! Polák nasázel Wolfsburgu pět gólů za devět minut

Berlín
Aktualizováno

Husarský kousek se podařil v 6. kole německé bundesligy polskému útočníkovi ve službách Bayernu Mnichov Robertu Lewandowskému. Ve šlágru kola proti Wolfsburgu sedmadvacetiletý forvard nasázel v rozmezí 51. a 60. minuty pět branek a rozhodl o výhře bavorského celku 5:1. Bayern díky zisku tří bodů poskočil minimálně do středy na první místo tabulky.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski se raduje po jednom z gólů do sítě Wolfsburgu.

Článek

Po prvním poločase to přitom nevypadalo s Bayernem dobře. Wolfsburg vedl po tvrdé střele Caligiuriho a výborně bránil a favorit hrozil jen po střelách z dálky, které likvidoval brankář Benaglio. Hosté navíc byli blízko druhému gólu, když Guilavogui po nepřesvědčivém výběhu Neuera trefil z půlící čáry tyč.

Jenže o přestávce na hřiště přišel Lewandowski a po čtvrthodině hry už Bayern vedl 5:1. "Bylo to 0:1, tak jsem věděl, že musím dát nejmíň dva góly. Chtěl jsem jen střílet a střílet," komentoval svoji kanonádu Lewandowski.

Střelecký účet si otevřel v 51. minutě, jen o minutu později přidal dalších zásah a v 55. minutě už měl na kontě hattrick. Vstřelil ho během tří minut a 22 vteřin a překonal 24 let starý výkon Michaela Tönniese, který jako hráč Duisburgu potřeboval na tři góly do sítě Karlsruhe s pozdějším reprezentačním gólmanem Oliverem Kahnem pět minut.

Prvním střídajícím hráčem s pěti zásahy

Tönnies tehdy také prožil pětigólový zápas a až nyní Lewandowski ho napodobil. Během dalších pěti minut se trefil ještě dvakrát, přičemž především poslední zásah nůžkami z vápna stál za to. "Neuvěřitelný večer, skvělé pocity," radoval se Lewandowski, který se s osmi góly prostřílel do čela tabulky bundesligových střelců.

Polský kanonýr se stal také úplně prvním střídajícím hráčem v historii bundesligy, který vstřelil pět branek. A když mu Dante o chvíli později vykopl další pokus z brankové čáry, překazil mu vyrovnání rekordu Dietera Müllera, který v roce 1977 vstřelil v dresu Kolína nad Rýnem gólů šest.

"Pět gólů. Něco takového jsem nezažil ani jako hráč, ani jako trenér. Neumím si to vysvětlit a nechápu to," nenacházel slova pro výkon hvězdy zápasu jeho trenér Pep Guardiola. Kouč soupeře Dieter Hecking byl na tom podobně. "Co mám říct. Skvělý útočník nám dal pět gólů a mohl dát sedm. Přitom jsme měli dobrý první poločas a potom přijde těchhle devět minut. Pro to není vysvětlení," řekl.

Bayern zůstal po šesti kolech stále bez ztráty bodu, i když se na něj ve středu může dotáhnout Borussia Dortmund, která také ještě o body nepřišla a čeká ji utkání v Hoffenheimu.

Drobný znovu neinkasoval

Drobný zůstal v sestavě Hamburku i přes návrat jedničky Adlera po zranění a ani ve svém třetím zápase v sezóně neinkasoval. HSV i s jeho pomocí vyhrál v Ingolstadtu 1:0.

Vítězství slavil i Vladimír Darida, jehož Hertě Berlín zařídil vítězství dvěma brankami Vedad Ibiševič. Bosenský kanonýr přitom od svého posledního zásahu čekal na branku 1417 minut. Hertha zažívá nejlepší start do soutěže od sezóny 2007/08.

Naopak nedaří se Brémám, které odjely s prázdnou z Darmstadtu a mají na kontě jen sedm bodů. Werder sice vedl po centru českého reprezentanta Gebre Selassieho, který gólově zužitkoval Jóhansson, jenže domácí nováček výsledek zásluhou dvou branek Wagnera otočil.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 5:1 (51., 52., 55., 57. a 60. Lewandowski - 26. Caligiuri)
Darmstadt - Brémy 2:1 (30. z pen. a 84. Wagner - 19. Jóhansson)
Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 2:0 (43. a 90.+4 Ibiševič)
Ingolstadt - Hamburk 0:1 (87. Gregoritsch)

Reklama

Související témata: