Hlavní obsah

Darida si po prvním gólu za Herthu schoval dres i kopačky

Berlín

Reprezentační záložník Vladimír Darida v neděli vstřelil svůj první bundesligový gól za Herthu a ze zápasu ve Frankfurtu (1:1) si na památku schoval dres i kopačky. Pětadvacetiletého fotbalistu vedle zlomení střelecké smůly těší i velké herní vytížení a povedené výkony berlínského týmu.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Darida se raduje z premiérové ligové trefy v dresu Herthy Berlín.

Článek

"Už jsem ho chtěl dát, přece jen to byl už sedmý zápas. Na památku si nechám dres a kopačky, dělám to tak vždycky, když dám někde první gól. Příští zápas budu mít nové kopačky a většinou mi to přináší štěstí, tak se třeba trefím i proti Hamburku," uvedl Darida pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Svým zásahem v 82. minutě zařídil hostům remízu. "Narazili jsme si míč s Baumjohannem, se štěstím se ke mně odrazil a byl jsem sám před gólmanem. Naznačil jsem mu střelu na zadní tyč a dal jsem to na přední. Škoda, že ten gól nepřišel dřív, takhle už jsme moc šancí neměli," konstatoval Darida.

Užívá si to

Od letního příchodu z Freiburgu odehrál pod trenérem Pálem Dárdaiem všech sedm ligových utkání v základní sestavě. "Jsem maximálně spokojený. Zdraví drží, hraju pravidelně, teď jsem dal i první gól. Jsem opravdu rád, že mi v létě vyšel přestup do Herthy a užívám si to tady," pochvaloval si bývalý hráč Plzně.

Berlínskému celku se daří a v tabulce německé ligy je na šestém, pohárovém, místě. "Poháry nebyly před sezónou prvořadým cílem, spíš jsme mysleli na takový ten klidný střed. Máme nějaké bodové plány a zatím je celkem plníme. Když to vyjde na poháry, určitě se jim bránit nebudeme, ale je to strašně vyrovnané. Člověk dvakrát prohraje a je dole," uvedl Darida.

Pochvaluje si i spoluhráče v Hertě. "Nejvíc si rozumím s Peterem Pekaríkem, Nory Jarsteinem, Skjelbredem a Japoncem Haragučim. Jsme taková mezinárodní partička. Ale i ostatní kluci jsou úplně v pohodě, parta je tu skvělá. Nikdo není namyšlený," řekl hráč s 27 starty a jedním gólem v reprezentaci.

Reklama

Související témata: