Hlavní obsah

Legendární kanonýr Müller trpí Alzheimerovou chorobou

Mnichov

Legendární německý fotbalový kanonýr Gerd Müller trpí Alzheimerovou chorobou. Informoval o tom dnes Bayern Mnichov, v jehož dresu mistr světa z roku 1974 zářil. S neurodegenerativním onemocněním mozku, při kterém dochází k postupné demenci, se Müller léčí od letošního února.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý německý útočník Gerd Müller

Článek

Kvůli jeho nemoci nejsou plánovány ani žádné oficiální akce k jubilejním 70. narozeninám slavného útočníka, které připadají na 3. listopadu.

Bayern vyzval veřejnost, aby respektovala Müllerovo soukromí. "Gerd, pro kterého hodnoty jako fair play a přátelství něco znamenaly, si to zaslouží. Bayern ho bude i s jeho rodinou vždy podporovat a pomáhat mu, s čímkoli bude potřeba," uvedl předseda představenstva mnichovského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Müller nastřílel za Bayern v letech 1964 až 1979 v 585 zápasech 533 gólů, vyhrál s ním čtyřikrát bundesligu a třikrát PMEZ (nynější Ligu mistrů). S reprezentací získal i titul mistra Evropy, v národním týmu měl rovněž úctyhodnou bilanci 62 utkání a 68 branek.

"Gerd byl kanonýr, jaký se už asi nenajde. Navzdory všem úspěchům se držel stále při zemi, čímž na mě udělal velký dojem," řekl Rummenigge na adresu svého někdejšího spoluhráče.

Reklama

Související témata: