Hlavní obsah

Guardiola zřejmě opustí Bayern a půjde trénovat do Manchesteru

Trenér Josep Guardiola v létě opustí Bayern Mnichov a nahradí Manuela Pellegriniho na lavičce bohatého Manchesteru City. Alespoň k tomu směřují všechny indicie a španělský deník El Mundo Deportivo to dnes oznámil jako velice pravděpodobnou variantu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Kolik ještě zbývá do konce smlouvy v Bayernu?

Článek

„Pep Guardiola řekl OK svému příteli Txiki Begiristainovi (sportovní ředitel v MC) ohledně toho, že převezme Manchester City," píše deník o dohodě mezi bývalými španělskými reprezentanty. „Zatím nic podepsáno není, ale princip ústní dohody mezi přáteli má mnohem větší váhu," pokračoval španělský žurnalista Francesc Aguilar.

O Guardiolově možném odchodu na Etihad Stadium se spekulovalo už na konci minulé sezóny. „Mám tu ještě roční kontrakt, takže v Bayernu zůstávám i v další sezóně," řekl tehdy čtyřiačtyřicetiletý někdejší defenzivní záložník. Na to bývalá hvězda Bayernu Franz Beckenbauer reagoval slovy, že by si přál, aby Guardiola v Allianz Aréně prodloužil smlouvu.

To se ale dodnes nestalo. A tak Guardiolovi na konci probíhající sezóny kontrakt vyprší.

Důvodů, proč je vysoká pravděpodobnost, že z Mnichova skutečně odejde, je víc. Předně není v bavorském velkoklubu považován za stejně nedotknutelného muže, jako byl kdysi v Barceloně. Proslýchalo se, že s některými hráči nevycházel nejlépe.

Divákům se házenkářské obléhání nelíbí

Příklad za všechny: agent Maria Götzeho ho veřejně osočil, že jeho klienta zničil. Důvodem měla být nedostatečná vytíženost hráče.

Od svého příchodu do klubu před dvěma lety se Bayernu sice daří na domácí scéně, ale mnohým fanouškům se nelíbí herní styl založený na házenkářském obléhání brány soupeře s vysokým držením míče, ale častými pasážemi bez vzrušujících okamžiků. I proto zní hlasy poukazující na neúspěch v Lize mistrů hlasitěji než obyčejně.

A zapomenout nemůžeme ani na to, co jsme již zmínili na začátku. Guardiola byl veřejně vyzván jednou z ikon klubu, aby smlouvu v Bayernu prodloužil. A dá se předpokládat, že minimálně jednu nabídku dostal. Ale Guardiola to neudělal.

„Je zřejmé, že Bayern čeká na to, jak se Pep Guardiola zachová," řekl pro goal.com bývalý brazilský reprezentant Giovane Élber. „Teď v říjnu ještě není nic rozhodnuto. Ale já se domnívám, že smlouvu neobnoví a v létě Bayern opustí," dodal bývalý fotbalista, který v Bayernu strávil šest sezón.

Ve kterém týmu bude Pep Guardiola působit v příští sezóně?
Zůstane v Bayernu
14,8 %
Půjde do Manchesteru City
69,9 %
Vrátí se do Barcelony
4,4 %
Bude působit v jiném týmu
6,4 %
V žádném, vezme si volno
4,5 %
Celkem hlasovalo 6515 čtenářů.

Reklama

Související témata: