Hlavní obsah

Brémy - Bayern 0:1Bayern vyhrál i devátý zápas v sezóně a postaral se o rekord

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v německé lize 1:0 Brémy a jako první tým v historii soutěže dokázali vyhrát všech devět úvodních kol. Zvítězil také nejbližší soupeř Sparty v Evropské lize Schalke, které si však s oslabenou Herthou Berlín poradilo 2:1 až díky gólu z nastavení.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Juan Bernat (vpravo) z Bayernu v tvrdém souboji s Melvynem Lorenzenem z Brém.

Článek

O výhře Bayernu rozhodl devátým gólem v sezóně Müller a v tabulce střelců ztrácí jediný zásah na vedoucího Aubameyanga z Dortmundu. Navíc odsoudil Brémy k páté porážce za sebou, čímž Werder vyrovnal nelichotivý klubový rekord.

Schalke od 18. minuty hrálo přesilovku po vyloučení hostujícího Ibiševiče, a když ji po půlhodině využil kapitán Höwedes, vypadalo to pro domácí na snadný zápas. Jenže Hertha, za kterou odehrál celý zápas záložník Vladimír Darida, dokázala i v oslabení vyrovnat zásluhou Kaloua.

Důležitý zápas o třetí místo ale nakonec zvládlo Schalke, ve druhé minutě nastavení rozhodl o jeho výhře Meyer. Domácí, kteří Spartu v Gelsenkirchenu přivítají ve čtvrtek, nastoupili v sestavě: Fahrmann - Riether, Höwedes, Matip, Aogo - Sané, Geis, Meyer, Goretzka (76. Höjbjerg), Choupo-Moting - Di Santo.

Divoký zápas se hrál ve Wolfsburgu, který si díky hattricku Kruseho poradil 4:2 s Hoffenheimem. Bleskové vedení domácích v sedmé minutě odnesl střídáním ve 22. minutě obránce Pavel Kadeřábek a změna se hostům vyplatila, protože do přestávky snížili a krátce po pauze vyrovnali. Kruse ale dvěma góly ve druhém poločase zajistil Wolfsburgu vítězství.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Augsburg - Darmstadt 0:2 (7. Wagner, 29. Niemeyer)
Brémy - Bayern Mnichov 0:1 (23. Müller)
Hamburk - Leverkusen 0:0
Schalke - Hertha Berlín 2:1 (27. Höwedes, 90.+2 Meyer - 74. Kalou)
Wolfsburg - Hoffenheim 4:2 (1., 62. a 83. Kruse, 7. Dost - 29. Toljan, 54. Schmid).
Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach 1:5 (29. Meier z pen. - 16. a 57. Raffael, 82. z pen. a 90.+1 Hahn, 51. Dahúd).

Reklama

Související témata: