Hlavní obsah

Kadeřábek zažívá v Hoffenheimu otřesy! Miliardář jedná s hráči, kouč možná poletí

Berlín

V Hoffenheimu se schyluje ke změnám, dramatické údobí při prvním zahraniční angažmá prožívá český fotbalový bek Pavel Kadeřábek. Výsledková krize jeho týmu se prohlubuje. Víkendová prohra na hřišti Wolfsburgu 2:4 celek miliardáře Dietmara Hoppa odsunula na sestupovou 17. příčku bundesligy a pozice trenéra Markuse Gisdola je chatrná. Alespoň to tak vidí německá média. Jen páteční výhra v 10. kole nad Hamburkem ho má udržet na lavičce. A možná ani ta ne.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Kadeřábek v dresu Hoffenheimu v bundesligovém utkání proti Bayernu.

Článek

Poněkud potupné střídání potkalo v utkání s Wolfsburgem právě Kadeřábka. Jeho tým už za sedm minut prohrával 0:2, vzadu to hořelo i pak. Ve 22. minutě musel český bek bez fanfár ze hřiště. Tým pak srovnal na 2:2, aby nakonec podlehl 2:4.

Po reprezentační euforii se vstřeleným gólem a výhrou proti Oranje zažil Kadeřábek krok do poněkud tísnivé klubové reality. Padne teď trenér? „Určitě před ním není ultimatum. Změna trenéra není všelék," tvrdil sportovní ředitel Alexandr Rosen navzdory informacím médií.

Záležitosti v Hoffenheimu v posledních dnech nabraly spád. Kapitán týmu Kevin Volland na tiskové konferenci potvrdil krizové rozhovory zástupců mužstva s miliardářem. „Ale bylo to jen čistě o sportovních věcech, žádná politika," uvedl Volland a dodal, že tým jednoznačně stojí za koučem. To ovšem některá média hned zpochybnila.

Hračka dělá majiteli starosti

„Nevěděl jsem o ní, ale hráči mi to řekli," uvedl ke schůzce Gisdol. On sám v poslední době s rozhodující osobou v klubu nemluvil. A nijak se nad tím nepohoršoval. Alespoň navenek. „On je šéf, může si mluvit s kým chce," řekl trenér, kterého si český obránce stejně jako celé angažmá zprvu tolik pochvaloval.

Ale boj o holé přežití nebyl v plánu. Co se vlastně přihodilo v posledních týdnech ve venkovském klubu? Pětasedmdesátiletý miliardář Hopp, který svoji oblíbenou hračku před lety vytáhl mezi německou elitu, teď těžce nese, že je téměř u dna tabulky. A Gisdola má, zdá se, plné zuby. Zvláště, jak upozorňují německá média, ve chvílích, kdy si vybaví, jak těžké bylo vyjednávání o jeho setrvání. Prý měl nemalé požadavky, ale byly splněny.

Tým ovšem v létě opustila esa: Roberto Firmino, Anthony Modeste či Andreas Beck. K tomu se přidal těžký los na úvod, pár smolných okamžiků a Hoffenheim je v průšvihu. A Gisdol také.

Na spadnutí je druhá trenérská výměna v tomto ročníku bundesligy. Lákavé pro Hoffenheim to může být už jen proto, že ta první byla velmi povedená. Mönchengladbachu se nově místo Luciena Favreho ujal Andre Schubert a jeho tým jen vítězí. Už čtyřikrát v řadě. Něco takového by Hopp jistě uvítal. V Německu už skloňují jména případných Gisdolových nástupců. Ve hře by mohli být z bundesligové scény dobře známí Mirko Slomka, Thomas Schaaf či Tayfun Korkut.

Reklama

Související témata: