Hlavní obsah

Dortmund - Augsburg 5:1Dortmund deklasoval Augsburg, Morávek odehrál poločas

Dortmund
Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu porazili v desátém kole německé ligy i díky Aubameyangově hattricku Augsburg 5:1 a zůstali na druhém místě tabulky sedm bodů za Bayernem Mnichov. Augsburg je s pěti body na dně tabulky. Druhý poločas za poražený tým odehrál český záložník Jan Morávek, jenž zasáhl po vleklém zranění do bundesligového utkání poprvé od března 2014. Schalke, které ve čtvrtečním duelu Evropské ligy remizovalo se Spartou Praha 2:2, podlehlo v Mönchengladbachu 1:3.

Foto: Sport.cz

Dortmundský Pierre-Emerick Aubameyang.

Článek

Dortmund vstoupil do duelu aktivně a hned v prvních minutách si vypracoval několik šancí, obrana Augsburgu ale pomáhala gólmanovi Hitzovi blokováním střel. V 18. minutě už ale po Gündoganově přihrávce otevřel skóre Aubameyang. Další dvě trefy domácích přidal do konce poločasu Reus, na obě nahrál Kagawa.

Po přestávce Augsburg nastoupil se dvěma změnami v sestavě, jedním z nově příchozích byl Morávek. Čtyři minuty poté snížil hlavou po Wernerově přímém kopu Bobadilla. Jakékoliv naděje bavorského celku na bodový zisk ale utnul dalšími dvěma trefami Aubameyang. Gabonský reprezentant vstřelil ve všech soutěžích v této sezoně už 20 branek, což se nikomu v pěti největších evropských ligách zatím nepovedlo. Zároveň se s 13 góly dělí o první místo v tabulce bundesligových střelců s Lewandowským z Bayernu.

V 31. minutě zápasu se Schalke dostala Borussia Mönchengladbach možnost zahrávat pokutový kop. Stindl penaltu sice neproměnil, brankář Fährmann ale míč pouze vyrazil a neúspěšný exekutor z dorážky poslal domácí do vedení. Do šaten šly ale týmy za nerozhodného stavu, neboť si minutu před koncem poločasu do vlastní branky poslal míč Christensen.

Náskok domácím vrátil střelou z přímého kopu v 70. minutě Raffael. O deset minut později šlo Schalke do oslabení, po ostrém zákroku byl vyloučen záložník Geis. Přesilovku využil k pojištění pátého vítězství Mönchengladbachu v řadě Korb.

Trenér Schalke Breitenreiter poslal do hry sestavu Fährmann - Riether, Höwedes, Matip, Aogo - Caicara (73. Huntelaar), Höjbjerg (78. Choupo-Moting), Geis, Meyer - Di Santo (89. Neustädter), Sané.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Dortmund - Augsburg 5:1 (18., 85. a 90.+1 Aubameyang, 21. a 33. Reus - 49. Bobadilla)
Mönchengladbach - Schalke 3:1 (32. Stindl, 70. Raffael, 84. Korb - 44. vlastní Christensen)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články