Hlavní obsah

Dortmund - Schalke 3:2Schalke v Dortmundu nestačily ani dva góly Huntelaara

Dortmund

Fotbalisté Dortmundu porazili v nedělním vestfálském derby v německé lize Schalke 3:2 a po čtvrté výhře v řadě ztrácejí na vedoucí Bayern Mnichov stále pět bodů. Schalke, s kterým v základní skupině Evropské ligy dvakrát remizovala pražská Sparta, z posledních tří zápasů získalo jediný bod.

Článek

Závěr prvního poločasu byl bohatý na góly. Po půlhodině hry otevřel skóre po Ginterově centru domácí záložník Kagawa, o tři minuty později ale vyrovnal nizozemský reprezentant Huntelaar. Přesto hosté šli do šaten s jednogólovým mankem, neboť krátce před přestávkou vrátil Dortmundu vedení Ginter.

Borussia měla v zápase převahu a potvrdila ji i po změně stran. Trefil se Aubameyang, který 14. brankou v sezoně znovu srovnal gólový účet s Lewandowským z Bayernu. Následně vytáhl několik povedených zákroků brankář Schalke Fährmann a v 71. minutě dal hostům naději na bodový zisk druhým zásahem Huntelaar. Vyrovnávací gól ale celek z Gelsenkirchenu nepřidal.

Gebre Selassie opouštěl hřiště na nosítkách

Augsburg od 20. září čeká na bundesligové vítězství a ani po zápase s Brémami se radovat nemohl. Hosté zvítězili 2:1 po gólech Pizarra a Bartelse, v závěru zkorigoval výsledek z penalty Verhaegh.

Obránce Theodor Gebre Selassie nastoupil v základní sestavě Brém, v 81. minutě byl ale po střetu s Wiedwaldem odnesen ze hřiště na nosítkách. Klub uvedl, že český pravý bek byl převezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Za poražený tým odehrál posledních 35 minut záložník Jan Morávek..

Německá fotbalová liga - 12. kolo
Dortmund - Schalke 3:2 (30. Kagawa, 43. Ginter, 48. Aubameyang - 33. a 71. Huntelaar)
Augsburg - Brémy 1:2 (90.+1 Verhaegh z pen. - 58. Pizarro, 69. Bartels)

Reklama

Související témata: